Geely'den Yeni Kompakt SUV

Ototeknikveri     22 Temmuz 2016 06:34

Volvo’nun Çinli sahibi Geely firması Volvo’ya bütçe odaklı bir alternatif olarak yeni kompakt SUV modeli ile Avrupa piyasasına giriyor.

Geely'den Yeni Kompakt SUV
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın Avrupa’daki ilk modeli olacak Geely kompakt SUV’nin prototipi Alp dağlarında test esnasında görüntülendi. Henüz isimlendirilmemiş modelin kamuflajlı prototipi İsveç’te kaydedilmiş, bu da Volvo ile olan bağını gösteriyor. Geely, 2010 yılından beri Volvo’nun sahibi. Firma bir süredir “L” kod adı ile Avrupa’da yeni bir bütçe odaklı alt marka yaratacağını söylüyordu. Yeni kompakt SUV bu alt markanın ilk modeli olabilir. Geely, Volvo ile birlikte CMA (kompakt modüler mimari) taşıt mimarisini geliştirdi, bu platform yeni çıkacak Volvo XC40’da yer alacağı gibi görüntülenen kompakt SUV’nin de temelini oluşturacak. CMA platformu temelde bir Ford tasarımı ancak 2010’da Volvo tarafından alındı. Geely bu platformu Avrupa ve ABD piyasalarına yayılmak için kullanmak istiyor.

 

Son görüntülenen prototip ağır kamuflaj altında olsa da, yeni Geely kompakt SUV’nin Avrupa stili bir tasarıma sahip olacağını ve bu tasarımın şu an Geely’nin başkan yardımcısı olan Volvo’nun eski tasarımcısı Peter Horbury’nin imzasını taşıdığını biliyoruz. Geely’nin Göteborg’da bir tasarım stüdyosu var. Diğer Geely stüdyoları ise Barselona, Los Angeles ve Şangay’da bulunuyor.

Yeni modelde -Mayıs ayında tanıtılan Çin’e özel Geely Emgrand GS modelinde de görüldüğü gibi- bazı Çin etkileri de bulunması bekleniyor.

 

Motor seçenekleri arasında ise Geely’nin Volvo ile birlikte geliştirdiği bir dizi turboşarjlı üç silindirli motorlara yer vereceği düşünülüyor.

Son Güncelleme : 23 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo