Audi'nin 2020 Hedefleri

Ototeknikveri     25 Temmuz 2016 02:46

Audi 2020’ye kadar üç elektrikli model çıkartmayı planlıyor, Alman üreticinin diğer amacı ise 2025'te satışlarının dörtte birinin bu araçlar tarafından karşılanması.

Audi'nin 2020 Hedefleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi 2020 yılına kadar üç yeni elektrikli model çıkartmayı, 2025 yılı itibariyle satışlarının %25 – 30’unu elektrikli otomobillerden yapmayı planlıyor. Firmanın hedefleri ile ilgili açıklama CEO Rupert Stadler’den geldi. Stadler’in geçen hafta Audi yöneticilerine sunduğu plan kapsamında, firma artık elektrikli otomobillere, dijital hizmetlere ve otonom sürüşe daha fazla kaynak ayıracak. Stadler, Alman Heilbronner Stimme gazetesine verdiği röportajda Audi’nin elektrikli otomobilleri arasında A (mini otomobil) segmentinen de modeller olacağını açıkladı. Firma aynı zamanda SDS Company adında bir alt kuruluş açarak otonom araçlarının geliştirmesini bu kuruluş bünyesinde yapacak. Stadler otonom otomobillerinin direksiyon ya da pedala ihtiyaç olmayan ve şehir içi trafiğe uygun “robot otomobiller” olacağını söylüyor. Audi otonom teknoloji üzerine birlikte çalışacağı partnerler aramaya devam ediyor.

 

Audi’nin elektrikli otomobil atağı Volkswagen Grubu’nu etkileyen emisyon skandalından sonra hız kazandı. Skandalın ardından grup içinde strateji değişikliği yapılarak elektrikli teknolojilere yönelindi.

 

Audi Belçika’daki fabrikasında bir elektrikli SUV üreteceğini, modelin 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılan e-tron quattro konseptini temel alacağını açıkladı.

Stadler’in açıklamalarına göre, elektrikli otomobiller, otonom sürüş ve dijital hizmetlerin yanı sıra Audi diğer alanlarda da karmaşıklığı azaltacak adımlar atacak. Stadler’in bu konudaki sözleri şöyle: “A3’ün iki kapılı versiyonunu iptal edersek ne olacağını tartıştık. Bence pek müşteri kaybetmeyiz. Buradan artacak parayı yeni modellere ve başka versiyonlara yatırabiliriz”.

 

Firma içinden bir kaynak Reuters’e yaptığı açıklamada dışarıdan alınan geliştirme hizmetleriyle alakalı siparişleri azaltıp buradan artacak fonu da elektrikli otomobiller, otonom sürüş ve dijitalleştirmeye yönelteceklerini aktardı.

Stadler ise yakıt hücreli otomobillerin de bir gereksinim olduğunu vurguluyor ancak bu otomobillere talebin ne seviyede olacağını henüz bilemediğini ekliyor. Stadler bu alanda teknolojik açıdan gayet iyi durumda olduklarını, meselenin yakıt hücreli otomobiller için gerekli alt yapı (örneğin şarj istasyonları) olduğunu belirtiyor.

 

Audi’nin teknik geliştirme şefi Stefann Knirsch ise Stuttgarter Zeitung adlı gazeteye verdiği bir röportajda Audi’nin yakıt hücreli otomobillerin seri üretimine 2020 yılından önce başlamayacağını, şu an şarj istasyonlarının sayısının yetersiz olduğunu açıkladı.

Son Güncelleme : 25 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo