Yeni SUV’nin Adını Volkswagen Amerika Belirleyecek

Ototeknikveri     25 Temmuz 2016 04:28

Bu yıl Volkswagen CrossBlue konsepti ABD’ye ulaştığında modelin isimlendirilmesinde sıradışı bir yol izlenecek.

Yeni SUV’nin Adını Volkswagen Amerika Belirleyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Normalde Volkswagen modellerinin isimlerini firmanın Almanya’da bu işle ilgilenen komitesi belirliyor. Bu kez ise modelin adını Volkswagen Kuzey Amerika belirleyecek. Bölge CEO’su Hinrich Woebcken modelin isminin Tiguan ya da Touareg gibi “T” ile başlamayabileceğini açıkladı. Woebcken’in yaptığı açıklama şöyle: “İki ya da üç yıl önce, firmanın bir bölge şubesinin yeni bir modeli isimlendirmesi düşünülemezdi. Bu durum Wolfsburg’da önemli değişimler olduğunun bir göstergesi. Yeni modele boğa gibi dik kafalı ve güçlü bir karakteri çağrıştıran, telaffuzu kolay, Amerikan tarzı bir isim koyacağız”.

 

Volkswagen Kuzey Amerika dizel emisyon skandalını ardından prestijini yeniden kazanmak istiyor. Şu anda firmanın ABD’de yıllık satışları %14.58 düşmüş durumda. Woebcken de açıklamasında firmanın eski karlılığına dönmesinin yıllar alacağını belirtti. Firma piyasada niş bir oyuncu olmaktan çıkıp ana akım markalarla popüler segmentlerde rekabet etmek istiyor.

Son gelen casus fotoğraflarda CrossBlue yüksek rakım testinde görülüyor. 7 koltuklu crossover model kaslı çamurluklara sahip ancak düz kenarları bazı açılardan sıkıcı görünüyor. Volkswagen’in yeni modeli Ford Explorer gibi rakiplerinden müşteri çekebilmek için özel birşeyler sunmayı hedefliyor.

 

CrossBlue’ya yer açmak için VW Tennessee’deki Chattanooga fabrikasına 900 milyon dolar yatırım yaptı ve 50 bin metrekare yeni alan ekledi. Modelin üretimi bu yılın sonlarına doğru, satışlar ise 2017’de başlayacak.

Son Güncelleme : 25 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo