Volkswagen 2.0 TDI için Onay Aldı

Ototeknikveri     26 Temmuz 2016 02:12

Volkswagen ABD’de 2.0L TDI anlaşma programına ön onay aldı.

Volkswagen 2.0 TDI için Onay Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Anlaşma, ABD’de Volkswagen ve Audi 2.0L TDI araçlarla ilgili şikayet davalarının çözümünü kapsıyor. Volkswagen AG, önceki gün Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Kaliforniya Bölge Yargıcı Charles R. Breyer’in, 28 Haziran’da Davacılar İdari Komitesi (PSC) tarafından temsil edilen davacılarla üzerinde anlaşmaya varılan sulh sözleşmesine ön onay verdiğini açıkladı. Bireysel davacılar anlaşma kapsamında haklarını ve seçeneklerini anlatan bir bildiri alacaklar. Volkswagen anlaşma programını mahkemenin son onayı vermesinden hemen sonra yürürlüğe koyacak. Bunun da sonbahar aylarında gerçekleşmesi bekleniyor.

 

Teklif edilen anlaşma kapsamında, şartlara uygun müşteriler iki seçeneğe sahip olacak; taşıtlarını Volkswagen’e geri satabilecek ya da erken sonlandırma cezası ödemeden leasing anlaşmalarını sonlandırabilecekler, ikinci seçenek ise taşıtı kullanmaya devam etmek ve ücretsiz emisyon modifikasyonundan faydalanmak. İkinci seçenek için önce ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve Kaliforniya Hava Kaynakları Kurumu (CARB) tarafından onay verilmesi gerekiyor. Bu seçeneklerden herhangi birisini seçen müşteriler Volkswagen’den nakit ödeme de alacaklar. Program hakkında daha fazla bilgiye www.VWCourtSettlement.com adresinden ulaşılabiliyor.

 

Volkswagen tüm tarafların yapıcı yaklaşımından memnuniyet duyuyor, Yargıç Breyer ve Özel Uzman Robert S. Mueller III’ün anlaşma sürecindeki katkılarını takdirle karşılıyor. Taraflar anlaşma programının emisyon sorunundan etkilenen Volkswagen ve Audi müşterilerine adil, makul ve yeterli bir çözüm sunacağını umuyor.

 

2.0L TDI anlaşma programında 2.0L TDI motor kullanan şu modeller yer alıyor:

VW Beetle (2013 - 2015)

 

VW Golf (2010 - 2015)

 

VW Jetta (2009 - 2015)

 

VW Passat (2012 - 2015)

 

Audi A3 (2010 – 2013, 2015)

 

Volkswagen EPA ve CARB ile yukarıda listelenen tüm modellerin emisyon modifikasyonu için yakın işbirliğine devam ediyor. Volkswagen ayrıca V6 3.0L TDI motorlu araçlar için de teknik çözümün bir an önce onaylanmasını bekliyor.

 

Teklif edilen anlaşmanın yanı sıra, Volkswagen ABD Adalet Bakanlığı ile de ayrı bir mutabakat kararı üzerinde çalışıyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu ile ise 2.0L TDI araçlar ile ilgili para cezaları ve geri ödemeler gibi finansal konularda işbirliği yapılıyor.

 

Volkswagen aynı zamanda 44 ABD eyaleti, District of Columbia ve Porto Riko tüketici koruma yasaları ile ilgili çözüm geliştiriyor. Anlaşmalar Volkswagen’in sorumluluk kabulü anlamına gelmiyor. Firma ABD sınırları dışında herhangi bir yasal sorumluluk kabul etmediğini ifade ediyor. ABD’deki yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi içinse çalışmalara devam ediliyor.

Son Güncelleme : 26 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo