Mazda'da Dizel Motor Hala Gündemde

Ototeknikveri     26 Temmuz 2016 03:13

Mazda, 2019 yılında yeni nesil Skyactiv teknolojisine sahip dizel motorları pazara sunmayı hedefliyor.

Mazda'da Dizel Motor Hala Gündemde
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha temiz ve daha sportif dizel motorlar hedefi Mazda’nın 2011’de şekillenmeye başlayan Skyactiv platformunun büyük bir kısmını oluşturuyordu. Beş yıl sonra, uzun zamandır geciken dizeller hala ABD’ye hala gelmedi. Mazda’nın 2019’da Skyactiv teknolojilerinin ikinci neslini çıkartmasından önce geleceklerine dair bir işaret de yok. Mazda CEO’su Masamichi Kogai Mazda’nın hala Amerika’da dizel modeller çıkartmayı planladığını, hatta bunun için bir zaman belirlediklerini belirtse de bu tarihi basına açıklamadı. Kogai kendisi hala yönetimdeyken dizel motorların bütün ABD’de piyasaya sürülmesini istediğini söyledi. Mazda’nın taşıt geliştirme departmanı genel direktörü Hiroyuki Matsumoto ise mühendislerinin dizel sürüş performansı ve temiz emisyonlar arasında ideal bir denge oluşturacaklarına güvendiğini belirtti.

 

Mazda’nın Skyactiv ürün planları daha önce ABD’nin katı emisyon standartlarına takılmıştı. ABD’nin istediği emisyon düzeyleri sürüş performansıyla çelişiyordu. Skyacktiv 2 adını alacak yeni nesil Skyactiv teknolojileri ise tepeden tırnağa bir yenilenme getirecek ve temiz emisyon ile üstün sürüş performansını dengeleyebilecek. İkinci nesilin 2019 yılı Mart ayında çıkması bekleniyor.

Skayactiv 2 ilk neslin başarısız olduğu hafiflik, daha iyi biniş konforu ve sürüş, gelişmiş yakıt ekonomisi gibi konulara odaklanacak. Firmadan gelen bilgilere göre, mevcut Skyactiv motorlardan %30 daha verimli olacak. Ayrıca yeni bir benzinli motor da geliştirme sürecinde.

 

Mazda mühendisleri motorun sıkıştırma oranını 14:1’den 18:1’e çekerek yakıt ekonomisini arttırmayı umuyorlar. Daha yüksek sıkıştırma oranı yanma için daha ince bir yakıt – hava karışımı kullanılmasına imkan tanıyor, bu da ekonomiyi geliştiriyor.

Son Güncelleme : 26 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo