Tesla Allterrain Konsepti Yeni Modelin Habercisi

Ototeknikveri     27 Temmuz 2016 06:01

Tesla’nın yeni tip pikap kamyonet yaratma planları Tesla Allterrain konseptinde vücut buldu.

Tesla Allterrain Konsepti Yeni Modelin Habercisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni bir çeşit pikap kamyonet, iElon Musk’ın firmasının ana planının ikinci aşamasında yer alacağını açıkladığı en ilgi çekici projelerden birisi. Şeffaf bir politikaya sahip firmanın yöneticisinden nispeten kapalı, detayları açık etmeyen bir açıklama gelince modelin geliştirilmesine henüz başlanmadığı düşünülmüştü ancak firma şimdi karşımıza Tesla Allterrain konseptiyle çıkıyor. Yeni pikap kamyonetin durumu hala yoruma açık, tasarımcı Jason McGinnity de kendi yorumunu katarak dijital modellemeyle Tesla Allterrain konseptinin nasıl olacağını yansıtmaya çalıştı. McGinnity, Tesla Tasarım Stüdyosu’nda çalıştı, dolayısıyla sağlam bir kaynak.

Görsellerden anlaşılacağı üzere McGinnity Tesla pikap modelini kaba görünümlü bir off-road aracı olarak yorumlamış. Buna Tesla ile Jeep Wrangler’ın bir karışımı da diyebiliriz. Büyük tekerlekler aracın ciddi off-road yeteneklerine işaret ediyor. Tesla’nın şasi/batarya paketinin düşük ağırlıkmerkezi de buna yardımcı oluyor.

Önde motor bulunmadığı için ufak bir yükleme alanı açılmış, McGinnity kendi yorumunda burada bir yedek tekerleğe yer vermiş. Kapılar ve C sütunları çıkartılabilir özellikte ve böylece araç hafifletilebiliyor. İki yedek batarya paketi arkada konumlandırılmış ve ihtiyaç halinde ana bataryaları destekleyebiliyorlar. Böylece arazide şarjın bitmesi riski azaltılıyor.

Son Güncelleme : 28 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo