2017 VW Crafter Tanıtıldı

Ototeknikveri     28 Temmuz 2016 05:57

Yeni Volkswagen Crafter standartları yeniden belirleme iddiası ile geliyor. 2017 VW Crafter kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilmiş.

2017 VW Crafter Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Crafter modelini tasarlarken ve mühendisliğini yaparken, Volkswagen’in temel hedef müşteri odaklı bir taşıma çözümü üretmek, bunu da yüksek verimlilik ve düşük maliyetle sunmak olmuş. Farklı kullanıcı gruplarının talepleri ve ihtiyaçları göz önüne alınmış, model çeşitli alanlarda sınıfına liderlik eden performans gösterecek kapasitede geliştirilmiş.

 

Müşteri odaklı tasarım

Farklı müşteri gruplarının ihtiyaçlarını anlayabilmek için, Volkswagen mühendisleri geliştirme sürecinde kuryeler, inşaat işçileri, uzun mesafe sürücüleri gibi müşterilerle işbirliği yaptılar. Bu sürücülerin ve filoların kendilerine özgü ihtiyaçlarını belirlenerek bu ihtiyaçları karşılayacak bir taşıt üretmek amaçlandı. Örneğin, “şehir içi trafikte hangi sistemler yardımcı olabilir?”, “yorgunluktan kaynaklanan kazalar nasıl azaltılabilir?”, “çamurlu bir inşaat alanında manevralar nasıl kolaylaştırılabilir?” gibi sorulara cevaplar arandı. Sonuç olarak ortaya farklı bireysel ihtiyaçlara inovatif, pratik ve elektronik çözümler sunan Crafter çıktı.

 

Motor: Ekonomide ve çevre korumada en üst düzey

Crafter’ın yeni EU 6 motorları ve yeni dış cephe tasarımı modele en düşük tüketim ve emisyon değerlerini kazandırıyor. Motorlar hem kısa hem de uzun mesafe sürüşü için tasarlanmış. Yeni Crafter aynı zamanda sağlamlığı ve düşük bakım ve tamir maliyetleri ile de dikkat çekiyor. Bunlar taşıtın kullanım ömrü boyunca toplam sahip olma maliyetine olumlu etki ediyor.

Pratik: Olağanüstü fonksiyonellik ve günlük kullanım kolaylığı

Yeni Crafter’ın optimal boyutları maksimum pratikliği ve günlük kullanım kolaylığını garantiliyor. Örneğin, geniş kargo kapasitesi minimal dış boyutlar ile birleşiyor, yükü ne olursa olsun kıvrak, kolay şekilde manevra yapan bir araç ortaya çıkıyor.

 

Esnek: Zengin motor ve güç aktarım mekanizması seçenekleri

Yeni Crafter şimdi zengin seçenekler sunuyor. Model için özel geliştirilen yeni “EA 288Nutz” 2.0-litre TDI motor dört farklı güç çıkışı seçeneğiyle geliyor: 102 PS, 122 PS ve 140 PS. Ayrıca 177 PS güç çıkışıyla bi-turbo TDI da sunulacak.

 

Motor seçenekleri sürüş sistemine göre değişiyor. Müşteriler ön, arka ya da dört çekişli (4MOTION) sürüş sistemlerinden birisini manuel ya da otomatik viteslerle birlikte seçebiliyor. Bu segmentte bu kadar geniş seçenekler daha önce hiç sunulmamıştı.

Seçilen modele göre ayrıca aracın genel uzunluğu (üç farklı uzunluk) değişebiliyor ve kapalı kaporta versiyonlarda üç farklı çatı yüksekliği alternatifi bulunuyor. Müşteriler yeni Crafter taşıtlarını kendi ihtiyaçlarına göre kişiselleştirebiliyor, motor, vites, sürüş sistemi, uzunluk ve yükseklik bakımından ihtiyaçlarını tam karşılayacak konfigürasyonu bulabiliyorlar.

 

Yeni standartlar: zengin sürüş yardımı sistemleri koleksiyonu

Yeni Crafter sürüş yardımı sistemleri ile büyük kamyonet segmentinde standartları yeniden belirliyor. Aktif ve pasif güvenlik konseptleriyle yük ne kadar olursa olsun sürücü ve yolcular en iyi şekilde korunuyor.

Crafter’da bu segment için ilk kez elektro-mekanik direksiyon sistemi kullanıldı. Modelde treyler stabilizasyon fonksiyonlu ESP, ACC uyumlanabilir seyir kontrolü, çarpma sonrası fren sistemi, yan rüzgar engelleme sistemi ve treyler manevra yardımı gibi aktif sürüş yardım sistemleri bulunuyor.

 

Pasif güvenlik donanımı arasında ise sürücü ve yolcular için ön, yan ve baş hava yastıkları, ayrıca arka kamera, park mesafesi monitörü, arka trafik uyarısı sistemi gibi uyarı sistemleri bulunuyor. LED farlar, viraj lambaları ve aydınlatma asistanı gece görüşünü iyileştiriyor. Bunların yanı sıra Crafter müşterilerin özel ihtiyaçlarına yönelik çevrimiçi hizmetlere de sahip.

 

Polonya’da yeni fabrika

Polonya’nın Wrzesnia kentindeki yeni fabrika özellikle yeni Crafter modeli için inşa edildi. Fabrika markanın Polonya’daki ikinci üretim noktası. Diğer fabrika Poznan’da bulunuyor ve 20 yıldır faaliyette.

 

Crafter fabrikası 300 futbol sahası büyüklüğünde alanı kapsıyor. Fabrikada tam kapasite üretim dönemlerinde 3 bin kişi çalışacak. Çok sayıda tedarikçi firma da bölgede kendi fabrikalarını açacak ve istihdam yaratılacak.

Son Güncelleme : 29 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo