Yeni Mercedes A Serisi 2018’de geliyor

Ototeknikveri     29 Temmuz 2016 05:25

Yeni 2018 Mercedes A Serisi revize edilmiş MFA platformu üzerine inşa edilecek. Yeni kasa Mercedes A Serisi 2018 yılında yollara çıkacak.

Yeni Mercedes A Serisi 2018’de geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes A Serisi modelini 2012’de baştan yaratarak gösterişsiz bir mini MPV’den geleneksel bir hatchback taşıta dönüştürmüştü. İmaj doğru olsa da uygulama mükemmel değildi. Yeni dördüncü nesil model ise 2018’de önceki neslin eleştirilen yanlarını yeniden ele alacak. Yeni model daha pratik, daha geniş ve sürüşü daha iyi olacak. Modeldeki iyileştirmelerin odağında ise yeni platform bulunuyor. A-Serisi önden çekişli sürüş sistemiyle sunulmaya devam edecek ancak MFA platformunun revize edilmiş versiyonu olan MFA2 üzerine inşa edilecek. Uzunluk ve aks açıklığındaki bir miktar artış iç kabinin daha geniş olmasını sağlayacak. Otomobilin yeni görünümü ve yeniden şekillendirilmiş arka kısım yükleme hacmini bugünkü modelin 341 litrelik kapasitesinin üzerine çıkartacak.

 

Son gelen fotoğraflar dördüncü nesil versiyonun nasıl görünebileceğiyle ilgili fikir veriyor. Daha önce ortaya çıkan kamuflajlı fotoğraflarda otomobil geliştirme testinde görülüyor. Fotoğraflardan yeni A Serisi modelinin orantılar anlamında mevcut formüle bağlı kalacağı anlaşılıyor. Genişletilmiş tavan çizgisi ise şu anki modelden daha ileriye uzanıyor, daha geniş bir görünüm verirken arkadaki yolcular için iç kabindeki kafa boşluğunun da artmasını sağlıyor.

Yeni farların aydınlatma imzası aracın ön kısmına görsel genişlik kazandırıyor. Arkada casus fotoğraflarda da görülebilen yeni iki kısımlı aydınlatma kümesi bulunuyor. A-Class kesinlikle beş kapılı bir model olmaya devam edecek ve üç kapılı bir versiyon planlar arasında yok.

 

Kaputun altnda ise daha fazla değişiklik var. Şu anki A Serisi'nde bulunan popüler ancak artık eskimiş 2.1 litre dizel motorun yerini Mercedes’in modüler dizel motor ailesinden yeni geliştirilmiş 2.0 litre versiyon alacak. 2.0 dizelde güç çıkışı seçenekleri 150 hp – 190 hp arasında değişecek.

 

Geçtiğimiz aylarda firmanın patronları üç silindirli bir dizel motor geliştirmekle ilgilendiklerini de belirtmişlerdi. Mercedes güç aktarım mekanizmaları geliştirme direktörü Bernhard Heil, yaptığı açıklamada bu konuda “Böyle bir seçenek olabilir. Çünkü, gelecekte üç silindirli bir motorun bulunmasının mantıklı olduğu yere elektrikli sistem gelebilir” demişti. Bu durumda güncel modelde kullanılan 1.6 litrelik benzinli ve 1.5 litrelik dizel motorların yerine yeni nesil ünitelerin A Serisi'nde görev alması bekleniyor. Firmanın ayrıca yeni bir 2.0 litre dört silindirli turboşarjlı benzinli motor geliştirmeye devam ettiği de anlaşılıyor.

Mühendisliği yeniden yapılmış şasi ve Mercedes’in 2017 itibariyle 10 yeni plug-in hibrit model çıkartma vaadi göz önüne alındığında, A Serisi modelinin yarı elektrikli bir versiyonunun da çıkması bekleniyor. Güç aktarım mekanizması küçük bir turboşarjlı benzinli motor ya da yeni üç silindirli dizel motor ve 50 kW elektrikli motordan oluşabilir. Bunlara yeni geliştirilmiş dokuz kademe çift debriyajlı vites eşlik edecektir. Bu sistemle 50 km elektrikli sürüş mesafesi elde edilebilir.

 

Diğer yanda ise, Affalterbach’daki Mercedes-AMG mühendisleri de yeni A Serisi'ne katkı sağlayacaklar. Şu anki A 45 zaten dünyanın en güçlü performans modellerinden biriyken, mühendisler yeni modelde kendilerini de aşmak istiyorlar. Yeni model için 400 hp çıkış gücü hedeflendiği düşünülüyor.

 

Mercedes’in A Serisi'nin başka bir yüksek performanslı versiyonunu daha piyasaya çıkartma olasılığı da var. Bir A 43 versiyon yeni GLC, E-Serisi ve C-Serisi ile birlikte Mercedes-AMG 43 serisine katılabilir.

 

Dördüncü nesildeki değişiklikleri tamamen yenilenmiş kabin mimarisi tamamlıyor. İç kabinin tasarımı C-Serisi ve E-Serisi ile uyumlu olacak şekilde yapılmış. Kabindeki yenilikler dış cepheden çok daha radikal olacak, lüks materyaller, basitleştirilmiş bir konsol tasarımı daha geniş dijital ekranlar kullanılacak. Konsoldaki Mercedes COMAND multimedya sistemini kontrol eden döner butonun yerini dokunmatik ped alacak.

Mercedes’in Intelligent Drive sisteminin bir parçası olarak, A-Serisi aynı zamanda bir dizi standart ve opsiyonel güvenlik ve otonom sürüş sistemleri ile gelecek. Son fotoğraflarda ön camda görülen sensörler bunun bir işareti. Steering Assist Stop & Go Pilot (trafik sıkışıklığında devreye giren yarı otomatik pliot) özellikli Distronic Plus ve park asistanı da yeni A-Serisi'nde yer alabilir.

Son Güncelleme : 30 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo