Elektrikli Jaguar SUV Test Esnasında Göründü

Ototeknikveri     29 Temmuz 2016 06:05

Jaguar 2019’da çıkartmayı planladığı bir elektrikli kompakt SUV test ediyor.

Elektrikli Jaguar SUV Test Esnasında Göründü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Test aşamasındaki araçtan gelen son casus fotoğraflarda kısaltılmış F-Pace kaportası görünüyor ancak sigorta veritabanı kayıtlarında yapılan araştırmada otomobilin “Jaguar X590” kod adıyla kaydedildiği anlaşılıyor. Bu aynı zamanda firmanın yakında tanıtacağı elektrikli platformun kod adı. Bugüne kadar çıkan haberlerde bu kod adının Jaguar’ın ilk elektrikli otomobili -Tesla Model S ve Porsche Mission E ile rekabet etmek üzere hazırlanan bir dört kapılı coupe- için kullanılabileceği belirtiliyordu. Aynı ismin bir SUV’de de kullanılması, elektrikli teknolojinin aynı zamanda gelecekte çıkacak bir Tesla Model X rakibi için test edildiğini düşündürüyor.

 

Benzer boyutlarına rağmen, elektrikli SUV’nin Jaguar’ın gelecek E-Pace SUV modelinin bir adaptasyonu olması beklenmiyor. E-Pace 2017’de çıkacak ve yeni çelik Land Rover Discovery Sport platformu üzerine inşa edilecek. Elektrikli SUV ise büyük ihtimalle XE ve F-Pace ile aynı alüminyum mimmariyi kullanacak. Bu platform özellikle elektrikli, hibrit ve plug-in hibrit sistemler için tasarlanmış.

 

Jaguar yorum yapmadı ancak bu elektrikli modelin gelecek yıllarda çıkması neredeyse kesin olduğu düşünülürse, görüntülenen test aracının elektrikli SUV’ye ait olması mantıklı.

Kaynaklar elektrikli SUV’nin her bir tekerlekte yer alacak dört elektrikli motora sahip olacağını, transmisyon şaftı kullanımına devam edileceğini söylüyor. Jaguar’ın tekerlek içi elektrikli motorlarla bir teknoloji sıçraması yapması da mümkün. Jaguar Land Rover’ın ana firması Tata bu teknolojinin öncülüğünü yapmıştı ve firma içinden kaynaklar tekerlek içi motorlardaki ilave yaysız ağırlık probleminin aşılmasında aşama kaydedildiğini belirtiyorlar.

 

Eğer bu elektrikli modelle ilgili öngörüler doğruysa, Jaguar 2020 yılından önöce üç SUV model sunabilir; F-Pace, E-Pace ve elektrikli SUV. Dördüncü model J-Pace ise bunlara 2020’de katılacak.

Son Güncelleme : 30 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo