2016 Renault Koleos Motor Seçenekleri

Ototeknikveri     31 Temmuz 2016 12:17

Renault Koleos 1.6 dizel ve 2.0 dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneğine sahip olacak. Koleos'ta ALL MODE 4x4-i dört tekerlekten çekiş sistemi ve X-Tronic otomatik vites seçenekleri bulunacak.

2016 Renault Koleos Motor Seçenekleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni KOLEOS’un motor ve vites kutusu yelpazesi modelin satılacağı pazarlardaki beklentilere ve ihtiyaçlara göre şekillendirildi. Türkiye’de 1.6dCi 130bg-manuel ve X-tronic ayrıca 2.0dCi 175bg X-tronic olmak üzere 3 motor seçeneği ile satışa sunuluyor olacak.

 

1.6-litrelik ve 2.0-litrelik iki dizel motor seçeneği

Her iki dizel motor da Euro6 ile uyumlu ve Stop & Start, NOx tutucu ve parçacık filtresi ile donatılmış durumda.

 

1.6 dCi motor sürüş keyfi ve verimliliği ile biliniyor. Maksimum gücü 4,000 D/d’de 130hp (96kW). Azami torku ise 1,750 ila 2,250 D/d arasında 320Nm. Motorun verimli tasarımı sayesinde (kare mimari, downsize edilmiş, turbo şarjlı) Renault’nun motor sporlar dünyasında, özellikle de Formula 1’de elde ettiği deneyimin bir ürünü. Söz konusu motor sadece iki tekerlekten çekişli versiyonlarda sunuluyor fakat pazara bağlı olarak altı vitesli düz vites kutusu veya X-Tronic otomatik vites kutusuyla eşleştirilebiliyor. Türkiye’de Yeni Koleos 1.6dCi motorun manuel ve X-tronic versiyonları (2x2) ile pazara sunulacak.

 

2.0-litrelik Dizel motor Yeni KOLEOS’un en güçlü motoru ve değişken geometrili turbo şarj, 1,600 barlık yakıt enjeksiyon rayı ve piezo-elektrik enjektörlerle donatılmış durumda. Azami gücü 3,750 d/d’de 175hp (127kW) olup, maksimum torku 2,000 ila 3,000 d/d arasında 380Nm. Söz konusu motor çok geniş bir motor devri yelpazesinde elde edilen tork sayesinde dinamik tepki sunuyor. Pazara bağlı olarak altı vitesli düz vites kutusu (dört tekerlekten çekişli versiyonlar) veya X-Tronic otomatik vites kutusuyla eşleştirilmiş olarak sunuluyor. Türkiye’de 2.0 dCi 175 X-tronic 4x4 versiyonu müşterilerin beğenisine sunuluyor olacak.

 

X-Tronic otomatik vites kutusu

X-Tronic otomatik vites kutusu pazara bağlı olarak iki veya dört tekerlekten çekişli versiyonlarda benzinli ya da dizel motor seçeneğiyle sunuluyor. Bu motor alışılagelmiş otomatik vites kutularına göre sürüş keyfini artırmak ve yakıt tüketimini düşürmek üzere tasarlandı.

 

Daha önceki CVT vites kutularından farklı olarak Yeni KOLEOS’daki X-Tronic vites kutusu sürücünün ani hızlanma gereksinimi durumunda çoklu orana sahip otomatik vites kutusu gibi davranıyor. Söz konusu sürekli değişken vites kutusu sonsuz sayıda vites seçeneği ile hızlanma esnasında pürüzsüz vites geçişleri temin ediyor. Ayrıca motor devirlerinin ve yükünün optimize edilerek yakıt tüketiminin en aza düşürülmesi hedefleniyor. Bu şekilde sürüş konforu ve düşük gürültü seviyesi de elde ediliyor. Sürücü, motor frenlemesinden istifade etmek için yedi ileri vitesli sıralı moda da geçebilmekte.

Eşsiz, kullanıcı dostu 4x4 teknolojisi

Yeni KOLEOS’un ALL MODE 4x4-i teknolojisi sahip olduğu özellikleri Renault Nissan İttifakı’nın dünya çapında kullanılan milyonlarca otomobilinde kanıtladı. Bu dört tekerlekten çekiş sistemi her koşulda optimum yol tutuşu için gerekli kullanım şartlarını sürekli gözetim altında tutuyor.

 

Direksiyon simidinin solundaki bir düğme sayesinde kullanımı çok basit olup üç mod arasından seçim yapılabiliyor: 2WD, 4WD AUTO veya 4WD LOCK.

 

2WD modunda Yeni KOLEOS koşullara bağlı olmaksızın önden çekişle ilerliyor.
4WD AUTO modunda ALL MODE 4x4-i sistemi koşulları sürekli analiz edip ideal ön/arka tork dağılımını hesaplıyor. Mevcut torkun yüzde 50’ye yakını gereken durumlarda arka tekerleklere aktarılabilir. Off-road veya kar, çamur ya da kum gibi koşullarda kullanım esnasında 4WD LOCK modu sayesinde 40 km/s altı hızlarda sürücü dört tekerlekten çekişe geçebiliyor ve sunulan tork ön ve arka akslar arasında eşit biçimde (50/50) dağıtılabiliyor. Söz konusu mod 40 km/s üstü hızlarda veya motor tekrar çalıştırıldığında otomatik biçimde devre dışı kalıyor. Gerçek kullanım koşularında milyonlarca kilometrelik test çalışmaları

 

Tüm dünyadaki Renault Grubu uzmanlarının ortak çalışması

Yeni KOLEOS projesine tüm dünyadaki Renault grubu personeli ve ekipleri dahil oldu. Renault’nun dünyanın dört bir yanındaki mühendislik ve test merkezleri modelin tasarımına, gelişimine katkı sağladı. Buna Technocentre ve Aubevoye ile Lardy, Fransa’daki teknik merkezler ve Kore’deki Renault Samsung teknik merkezi de dahil. Renault mühendisleri ve geliştirme uzmanları Yeni KOLEOS’u aynı zamanda Lapland^da ve Rusya’daki zorlu koşullarda test etti.

 

Dayanıklılık için test edildi

Yeni KOLEOS, Renault’nun son derece zorlu standartlarına uygun biçimde güvenilirlik temin etmesi için statik ve dinamik testlerden geçirildi. Beş kıtada pazarlanacağı için Yeni KOLEOS’un her hava ve yol koşulunda beklentileri karşılaması gerekiyordu.

 

Pazara sunulmadan önce Yeni KOLEOS Renault’nun test merkezlerinde 1.100.000km’lik testlerden geçirildi (gerçek hayat koşullarında aşınma bakımından 3.300.000km’ye eşit). Benzer şekilde üretim öncesi 20 araç potansiyel hataların belirlenip düzeltilebilmesi bakımından bir milyon kilometreden fazla mesafe kaydettiler.

 

Bu dinamik testlere ek olarak Renault aşınma ve yıpranma direncini doğrulamak maksadıyla bir dizi statik testler geliştirdi (EDAU testi). Söz konusu prosedüre göre koltuklar, camlar, emniyet kemerleri, vites kolu, el freni ve kapı mekanizmaları günün 24 saati binlerce kez test edilerek sadece birkaç haftada yıllara denk gelen kullanım simülasyonu gerçekleştirildi.

Son Güncelleme : 01 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo