BMW Motor Teknolojisinin Geleceği

Ototeknikveri     31 Temmuz 2016 06:25

BMW yeni nesil dört silindirli benzinli ve dizel motorlarını duyurdu. Yeni motorlar henüz 5 Serisi’nde yer almayacak ilk çıkışın 2017 BMW 3 Serisi ile olması bekleniyor.

BMW Motor Teknolojisinin Geleceği
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW içten yanmalı motorlara bağlılığını yeni modüler motor ailesiyle onaylamış oldu. Üç ve dört silindirli Efficient Dynamics benzinli ve dizel motorlar önceki tüm BMW motorlardan daha verimli, daha yumuşak işleyişli ve daha güçlü olacak. Yeni motorların gelecek BMW 5 Serisi’nde kullanılabileceği söyleniyordu ancak firmanın güç aktarım mekanizmalarından sorumlu yöneticisi Dominic Spanring yeni 5 Serisi için şimdilik bu motorların kullanılmayacağını açıkladı. Spanring “Yeni 5 Serisi şimdilik mevcut motorların güncellenmiş versiyonlarını kullanacak” dedi. 5 Serisi Eylül ayında tanıtılacak, 2017 yılı başlarında satışa çıkacak.

 

Yeni modüler motor ailesi ise ilk çıkışını 2017 yılının sonlarında yeni nesil 3 Serisi ile yapabilir. Bunun ardından BMW ve MINI’nin gelecek modellerinde yeni motorlar yaygınlaşacak. Firma son teknoloji motorlarının öncekilere kıyasla CO2 emisyonlarını %5 azalttığını, güç çıkışının ortalama 7 hp, tork değerlerinin ise ortalama 20 Nm arttığını belirtiyor. BMW ayrıca Nox emisyonları ve partikül kirletici seviyelerinde hatırı sayılır oranda gelişme olduğunu, yeni silindir soğutma sistemi ve seçmeli katalitik azaltımlı (SCR) egzoz gazı arıtmasının fark yarattığını savunuyor.

 

Üç silindirli dizel motorlar halihazırda 95 hp ve 220 Nm tork ya da 114 hp güç çıkışı ve 270 Nm tork seçenekleriyle sunuluyor. Dört silindirli motorlar 150 hp, 190 hp ve 231 hp güç çıkışı, 350, 400 ve 450Nm tork seçenekleriyle sunuluyor. Benzinli motorlar için güç çıkışları henüz açıklanmadı.

 

Yeni motorlar gelecekte 1 Serisi’nden 5 Serisi’ne tüm BMW modellerinde, Countryman haricinde tüm MINI modellerinde de kullanılacak.

 

Dört silindirli motorlar da artık daha önce yüksek performanslı BMW dizel motorlarda kullanılan ikili turboşarj sistemine sahip olacak. Bu teknolojide bir valf düşük basınç ve düşük motor hızında hava akışını kontrol ederken, ikinci valf yüksek motor hızlarında da performansın düşmeden devamını sağlıyor. Yakıt enjeksiyon basınçları yeni motorların tümünde artacak ve maksimum 2700 bar olacak. Üç silindirli motorların yeni denge şaftları gürültü, titreşim ve sertlik seviyelerini iyileştirecek.

Son Güncelleme : 01 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo