Yeni Kia GT Sedan Dinamik ve Sportif Olacak

Ototeknikveri     31 Temmuz 2016 06:59

Kia gelecek yıl için yepyeni bir GT stili sedan hazırlıyor. Model coupe görünümlü olacak, BMW ve Audi ile rekabet eder düzeyde yol hakimiyetine sahip olacak.

Yeni Kia GT Sedan Dinamik ve Sportif Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model “halk otomobil” olarak adlandırılan, bir markaya yeni müşterilerin ilgisini çekerek bu yeni kitlenin markanın diğer ürünlerini de tanımasını sağlayan modellerden birisi olarak tasarlanacak. Kia’nın mühendislikten sorumlu yöneticisi Albert Biermann modelin yakında çıkacağını ve yepyeni bir platform üzerinde inşa edileceğini onayladı. Biermann “Bizi bir adım yukarı taşıyacak yeni nesil platformlar üzerinde çalışıyoruz. Gelecek yıl çok ilginç bir otomobil çıkartacağız. Bu markamıza yen müşteriler çekecek bir otomobil olacak ve sürüş performansında yeni bir seviye sunacak” dedi.

 

Son gelen fotoğraflarda model test esnasında görünüyor ve ağır kamuflaja rağmen eğimli tavan çizgisi, uzun kaput ve Kia’ya has kaplan burnu ön panjur fark edilebiliyor. Markanın tasarım şefi Peter Schreyer de yeni modelin yakında çıkacağını onaylıyor. Schreyer ayrıca modelin arkadan çekişli olacağını belirtiyor.

 

Yeni model 2011 Frankfurt Otomobil Fuarında tanıtılan GT konseptinden yoğun biçimde esinlenecek. Biermann sedan otomobili Kia’nın sportif yönünü gösterme fırsatı olarak değerlendiriyor ve modelle birlikte ilk kez çıkacak platformun az sayıda başka üründe de kullanılacağını belirtiyor.

 

Optima ve K7 gibi önceki Kia sedan modellerinin aksine, GT sedan sürüş performansına odaklanacak. Biermann’ın bu konudaki açıklamaları şöyle: “ESC (stabilite kontrolü) üzerinde çalışıyoruz, yardım sağladığı ve sürücü için sinir bozucu olmadığı noktaya kadar yer vereceğiz. Tork yönlendirme ve diğer teknolojiler bize bunun için fırsat veriyor. Performans spor otomobillerle neredeyse aynı düzeyde olacak. Dizel versiyonuyla da test sürüşü yaptım, o da çok iyiydi”.

Biermann’ın sözünü ettiği dizel büyük ihtimalle yeni Sportage modelindeki 2.2 litre turbo ile aynı, serideki diğer dört silindirli benzinli motorlar da yine Sportage’dan alınacak. Serinin en üstünde yer alacak GT modeli ciddi bir güç artışından yararlanacak. Hyundai – Kia’nın 415 hp 5.0 litre benzinli V8 motoru kullanılabilir. Bu motorla birlikte Ford Focus RS stili aktif dört çekişli sürüş sistemine de yer verilebilir. Biermann Focus RS’deki tork yönlendirme özelliğini iyi bulduğunu belirtiyor ve aynı yaklaşımı sürüş keyfinden ödün vermeyen bir yol bularak GT sedan için de kullanabileceklerini söylüyor.

 

Modelde DCT çift debriyajlı vites sunulacak ancak seride manuel vitesli versiyonlar da olacak. Biermann özellikle Avrupa’da hala manuel vitesin popüler olduğunu ancak kendisinin DCT vitesleri tercih ettiğini söylüyor.

 

Kia’nın “halk otomobil” olarak tasarladığı yeni modeli gelecek yıl Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılabilir. Modelin şu anki Optima’dan daha pahalı olması, fiyatının yaklaşık 23 bin Sterlinden başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 01 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo