2017 Opel Insignia Daha Büyük ve Daha Hafif Olacak

Ototeknikveri     03 Ağustos 2016 06:10

Eskisinden daha geniş olacak 2017 Opel Insignia tam bir global model haline gelecek, karşımıza yeni motorlar ve revize edilmiş stili ile çıkacak.

2017 Opel Insignia Daha Büyük ve Daha Hafif Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Insignia 2017’deki tanıtımından önce geçtiğimiz günlerde test esnasında kameralara yeniden yakalandı. Nürburgring’deki testte otomobillerden birisi büyük tekerlekler ve çift egzoz borusuna sahip sporitif versiyon olması ile dikkat çekiyordu. Gelecek Insignia serisi daha büyük, daha hafif ve daha verimli olacak. En büyük değişikliğin otomobilin aks aralığındaki uzama olması bekleniyor. Yeni Insignia global bir model olacak, Vauxhall, Opel ve Buick logolarıyla Avrupa, ABD ve Çin’de satılacak. Model, İngiltere’de Ford Mondeo’nun önemli bir rakibi olmaya devam edecek. Yeni Insignia’nın tanıtımına epey uzun bir süre olduğu düşünülüyor. Modelin sonbahardaki Paris Otomobil Fuarı'na kadar ortaya çıkması beklenmiyor, 2017 yılının Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılması ise daha büyük bir ihtimal gibi görünüyor.

 

Son gelen fotoğraflardan yeni Insignia’nın evrimsel bir görünüme sahip olacağı ve Opel serisinin geri kalanı ile uyumlandırma amacı taşıdığı anlaşılıyor. Ağır kamuflaj stili büyük oranda gizlese de, arkaya doğru yükselen eğimli tavan çizgisi ve otomobilin geniş arka kısmı seçilebiliyor.

Arkada daha geniş kullanım alanı sunulmasının yanı sıra, daha uzun kapılar sayesinde kabinin arkasına erişim de kolaylaştırılmış. İkinci nesil Insignia’nın bagajı da daha kullanıcı dostu olacak. Yeni bagaj kapağının ve arka lambaların tasarımı bagajın daha derin, daha geniş ve yüksek olmasına imkan veriyor. 565 litrelik bagaj kapasitesi Skoda Superb ile eş değerde.

 

Insignia, dış kabuğunun altında General Motors’un Epsilon 2 mimarisine sahip olacak. Avrupa piyasalarında en önemli motor yükseltmeleri yeni 1.6 litre CDTi dizel olacak. Bu motor Insignia’da bugünkü 2.0 CDTi motorun yerini alacak.

 

General Motors dizel Insignia modelleri için sınıfının en iyi kalitesini hedefliyor. Yeni 1.6 CDTi motor 136 hp – 170 hp arası güç çıkışı seçenekleriyle sunulacak. Bugünkü Insignia 170 hp çıkış gücüyle General Motors’un yeni 1.6 SIDI turboşarjlı benzinli motoruna sahip. Bu motor iki düşük güçlü versiyonuyla yeni modelde de yer alacak. Insignia’da yeni sekiz kademe otomatik vites sunulacak. Bu vites, altı kademe manuel versiyonlarla kıyaslandığında %3 daha az yakıt harcayacak.

Son Güncelleme : 04 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo