2017 Opel Meriva, Biraz MPV, Biraz Crossover

Ototeknikveri     03 Ağustos 2016 06:51

Opel Meriva'da güncel modelin öne doğru açılan arka kapıları yeni modelde yerini geleneksel kapılara bırakacak.

2017 Opel Meriva, Biraz MPV, Biraz Crossover
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

MPV’ler arasında öne doğru açılan kapıları (FlexDoors) ile farklılaşan Opel Meriva'nın önümüzdeki yıl yollara çıkacak yeni neslinde bu kapılar yerlerini 2003’te ilk çıkan Meriva A modelinde olduğu gibi geleneksel kapılara bırakacak. Yeni modeldeki tek değişiklik bu olmayacak. Yeni modelde crossover benzeri bir tasarım dikkat çekecek. Bu da modeli 2017 Citroen C3 Picasso ile yakınlaştıracak. Her iki model de geniş iç kabin ve yerden yükseklik ile MPV ve crossover özelliklerini birarada bulunduruyor. Bu bileşimin pek çok yeni müşteri çekmesi bekleniyor. Opel’in versiyonu bazı stil özelliklerini Mokka X ile paylaşırken, Fransız kardeşi Citroen C3 Picasso plastik havalı tamponlarıyla C4 Cactus benzeri bir tasarıma sahip olacak. Her iki otomobil de PSA platformunu kullanacak ancak birbirlerinden ayrılmalarını kolaylaştıran farklı dış cephe ve iç kabin tasarımları sunacaklar.

 

Yeni Meriva motorlarını yeni Astra’dan alacak. Bu yüzden, turboşarjlı, üç silindirli 105 hp (77 kW) motor da seçenekler arasında yer alabilir. 1.4 litre motor da 125 hp (92 kW) ve 150 hp (110 kW) güç seçenekleriyle sunulacak. Önceliği yakıt ekonomisi olanlar için ise Opel 1.6 CDTI “whisper” dizel motor sunuyor. Bu motor Astra’da 95 hp (70 kW) ve 136 hp (100 kW) güç seçeneklerine sahip.

Modelin resmi tanıtımı Ekim ayında Paris Otomobil Fuarı'nda yapılabilir. Fuarda İspanya’da üretilen 2017 Meriva C, büyük ihtimalle yeni Insignia ile birlikte görücüye çıkacak. Citroen C3 Picasso’nun da Paris’e gelmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 04 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo