Yeni 2017 Honda Civic Type R Şekilleniyor

Ototeknikveri     03 Ağustos 2016 04:42

Hazırlanan özel fotoğraflar Honda’nın yeni Civic Type R hatchback modelini sergileneceği Paris Otomobil Fuarı'ndan önce gözler önüne seriyor.

Yeni 2017 Honda Civic Type R Şekilleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şu anki model henüz geçen yıl piyasaya sürülmüş olsa da, üretici yeni Type R versiyonunu Fransa’da bir konsept ile tanıtmak istiyor. Konseptin üretim versiyonu ise gelecek yıl Eylül’de bayilerde olacak. Konseptin fuarda tanıtımı yeni 10. nesil modelin standart versiyonu ile birlikte yapılacak. Yeni Type R versiyonunun en önemli yönlerinden birisi stili. Honda, şu anki modelin farklı ve ekstrem görünümünün aksine daha yumuşak bir tasarımla otomobilin cazibesini arttırmaya çalışmış. En belirgin değişiklik ise arka kanadın kaldırılması, bunun yerine ise daha yumuşak bir ön tampon ve arka difüzör geliyor. Prototipler Almanya’da Nurburgring test pistinde hala üzerlerinde arka kanatlar ile görüntülendi ancak bu kanatlar büyük ihtimalle konseptte ya da üretim modelinde yer almayacak. Daha yumuşak bir spoyler ile opsiyonel olarak bir aero paketi kapsamında sunulabilir.

 

Ünlü Civic Type R tasarım özellikleri, örneğin kırmızı tampon detayı, genişletilmiş tekerlek bombeleri ve büyük hava girişleri modelde yer bulmaya devam edecek. Yine de şu anki modelle kıyaslanınca stil çok daha ölçülü ve sade olacak. Konsept otomobilde şu anki 2.0 litre dört silindir turbo motorun gelişmiş bir versiyonu kullanılacak. Bu motor üretim versiyonunda da yer alacak. Motorun şu anki performans değerleri 306 hp güç çıkışı ve 400 Nm tork, bunların 340 hp ve 450 Nm değerlerine yükselmesi bekleniyor. Sıfırdan saatte 100 km’ye çıkış hızı ise beş saniyeye düşürülebilir.

Devasa motor gücüne rağmen, Honda’nın önden çekişli sürüş sistemi ve altı kademe manuel vitesle devam edeceği düşünülüyor. Bu da yeni Type R modelinin dünyanın en güçlü önden çekişli hatchback modeli olabileceği anlamına geliyor. Yine de Honda’nın rakibi Volkswagen Golf GTI Clubsport S modelinden bu ünvanı almayı deneyip denemeyeceği bilinmiyor. Yeni modelin maksimum hızının da yükselmesi bekleniyor.

 

İç kabindeki güncellemeler ise kaliteye odaklanacak. Daha şık ve daha iyi entegre edilmiş bir multimedya ekranı şu anki yedek parça piyasası tipindeki sistemin yerini alacak. Daha geleneksel kaporta şekli aynı zamanda pratikliğin de artması anlamına geliyor. Yeni Type R şu ankinden 30 mm daha geniş, 20 mm daha alçak ve 130 mm daha uzun olacak. Model Honda’nın İngiltere’deki Swindon fabrikasında standart modelle birlikte gelecek yılın ikinci yarısında üretilmeye başlanacak.

Son Güncelleme : 04 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo