Yeni nesil 2017 Volkswagen Jetta Hindistan’da Çıkmayacak

Ototeknikveri     05 Ağustos 2016 10:22

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Jetta modelini artık Hindistan’da piyasaya sürmeyecek. Modelin Hindistan’da üretimi CKD kitleri bitene kadar devam edecek.

Yeni nesil 2017 Volkswagen Jetta Hindistan’da Çıkmayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017’de piyasaya çıkması beklenen yeni nesil sedan modelin şu ankinden daha pahalı olması bekleniyor. Potansiyel yüksek fiyat modelin Hindistan’da piyasaya sürülmemesindeki en büyük etken olarak gösteriliyor. Jetta şu anda da executive sedan segmentinde en pahalı modellerden biri. Yeni nesilde fiyatın daha da yukarılara çıkması Hindistan piyasası için fazla lüks bulunmasına neden olacak. Çok fazla satmasa da Jetta’nın Hindistan’da hatırı sayılır bir müşteri kitlesi vardı. 2015 – 16 yıllarında Jetta ülkede 1.940 adet satıldı. Volkswagen’in kardeş markası Skoda’nın Octavia modeli ise 2.675 adet satıldı. Aynı dönemde Toyota Corolla 6 bin 506 adet ile en çok satılan model oldu.

 

Yeni nesil Jetta VW Grubu’nun çok sayıda VW, Skoda ve Audi modellerinde kullanılan, esnek çapraz motorlu MQB platformu ile üretilen son model olacak. Volkswagen Grubu şu an 340 farklı model ve versiyondan oluşan ürün yelpazesini sadeleştirmek istiyor. Platform sayısı da yakın gelecekte 12’den dörde düşürülecek.

Son Güncelleme : 06 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo