Nissan e-Bio Yakıt Hücresi Teknolojisi NV200 ile Gün Işığına Çıkıyor

Ototeknikveri     05 Ağustos 2016 04:43

Nissan dünyada ilk kez biyoetanol ile çalışan bir katı oksit yakıt hücresi (SOFC) geliştirdi. Yeni teknoloji ilk kez NV200 kamyonet modelinde kullanılacak.

Nissan e-Bio Yakıt Hücresi Teknolojisi NV200 ile Gün Işığına Çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yakıt hücreli taşıtların neredeyse tamamı hidrojen kullanırken, SOFC biyoetanol ile çalışabiliyor. Brezilya’da tanıtılan NV200 kamyonet etanol, etanol – su karışımı ve doğal gaz gibi farklı yakıtlar kullanabiliyor. Bunlar yakıt hücresinde gerçekleşen kimyasal tepkime aracılığı ile elektrik gücüne dönüştürülüyor. Sistem 24 kWh bir bataryayı şarj edebiliyor. Yakıtı araçta tutma kapasitesi sayesinde kamyonet 600 kilometre sürüş mesafesine sahip. Bu mesafe tam elektrikli e-NV200 kamyonetin 170 kilometre sürüş mesafesinden çok daha uzun. Nissan, modelin benzinli taşıtlar kadar uzun sürüş mesafesine rağmen aynı zamanda tam elektrikli modellerdeki gibi anında tork tedariği ve sessiz çalışma konforunu sunabildiğini belirtiyor.

 

Biyoetanol çevre dostu bir yakıt ve şeker kamışı ya da mısırdan üretilebiliyor. Bu yenilikçi yakıt şu anda Kuzey ve Güney Amerika’da zaten kullanılıyor ve elektrikli ya da hidrojenli otomobillerdeki altyapı sorunları -dolum istasyonu yetersizliği- biyoetanolde yok.

Nissan başkanı ve CEO’su Carlos Ghosn yeni teknoloji için şunları söylüyor: “e-Bio yakıt hücresi çevre dostu ulaşım sağlıyor ve bölgesel enerji üretiminde yeni fırsatlar yaratıyor. Etanol karıştırılmış su taşıması kolay ve güvenli bir kaynak. Bu teknoloji yeni bir altyapı yaratılmasına da ihtiyaç duymadığı için devasa büyüme potansiyeline sahip”.

Son Güncelleme : 06 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo