Volkswagen’in 3.0 Dizel Motorunda Emisyon İddiası

Ototeknikveri     08 Ağustos 2016 02:51

Volkswagen’in 3.0 litre dizel motorunda yasa dışı emisyon yazılımı kullanıldığı iddia edildi. Bu motor Audi Q7, Porsche Cayenne ve VW Touareg gibi araçlarda görev alıyor.

Volkswagen’in 3.0 Dizel Motorunda Emisyon İddiası
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ABD’li yetkililer, Volkswagen Grubu’nun Audi markası tarafından üretilen 3.0 litre dizel motorlarda yasa dışı üç emisyon yazılımı bulduklarını açıkladılar. Haber bu bilgiyi nereden edindiğini açıklamayan Alman Bild am Sonntag gazetesinde yayınlandı.Audi Q7, Porsche Cayenne ve VW Touareg modellerinde kullanılan turboşarjlı direkt enjeksiyonlu motorlardaki yazılım otomobilin çalışmaya başlamasından 22 dakika sonra emisyon kontrol sistemlerini kapatıyor. Emisyonları ölçen yasal metodlar genelde 20 dakika sürüyor.

 

Volkswagen ABD’deki dizel emisyon testlerinde yıllar boyunca hile yaptığını itiraf etmiş, Haziran ayında firmadan yapılan açıklamada 15.3 milyar dolar harcayarak müşterilerden otomobillerin geri alınacağı ve temiz teknolojilere yatırım yapılacağı belirtilmişti.

 

2.0 litre araçlardan daha az emisyona sahip ancak yine de hile yazılımı içeren 85 bin 3.0 litre motorlu Audi, Porsche ve VW otomobil ise bu planlarda yok. Audi ve Volkswagen geçen yıl ABD’li yetkilileri bu taşıtlar hakkında bilgilendirmişti. 3.0 litre taşıtlarla ilgili bir anlaşmanın açıklanmasına daha aylar var gibi görünüyor.

 

Bild am Sonntag’ın haberine göre Audi yöneticileri 10 Ağustos günü ABD’de çevre koruma yetkilileri ile karşı karşıya gelecekleri bir duruşmada bulunacaklar. Haberde Audi’nin ciddi bir para cezası ile karşı karşıya kalabileceği de belirtildi.

 

Konuyla ilgili görüşleri sorulan bir Audi sözcüsü yorum yapmayı reddetti ve sadece yetkililerle görüşmeye ve teknik çözüm geliştirme üzerinde çalışmaya devam ettiklerini söyledi. ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) sözcüsü de yorum yapmaktan kaçındı.

 

Dizel emisyon ihlalleri Volkswagen’in ABD satışlarını ve saygınlığını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Önceki skandal firmaya milyarlarca dolara mal oldu. Çok sayıda ülkede konuyla ilgili davalar devam ediyor.

Son Güncelleme : 08 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo