Skoda Kodiaq’tan İlk Fotoğraflar

Ototeknikveri     10 Ağustos 2016 05:18

Skoda Kodiaq dünya prömiyeri 1 Eylül 2016’da yapılacak. Geniş bir ön panjur, atletik görünümlü kapılar ve kristal arka lambalar Kodiaq adlı yeni Skoda SUV’nin tasarımına dair fikir veriyor.

Skoda Kodiaq’tan İlk Fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

1 Eylül’de Berlin’de yapılacak prömiyerinden kısa süre önce, Skoda Kodiaq dış cephe tasarımından yeni detaylarla ortaya çıktı. Yeni fotoğraflarda markanın tasarım dilinin SUV segmentine nasıl aktarılacağı yansıtılıyor. Aynı zamanda, yakın plan fotoğraflar markanın yüksek ve ödünsüz tasarım ve işçilik standartlarını kanıtlıyor. Skoda Kodiaq geniş, üç boyutlu ön panjuru ile etkileyici ve karakter sahibi. İlk kez LED teknolojisi ile sunulan dar ve eğimli farlarla birlikte, markanın ilk büyük SUV modeli yolda güçlü bir duruş sergiliyor. Yan ve arka görünüm de şık: kapılar atletik stilde biçimlendirilmiş, bagaj kapısı ise etkileyici bir şekilde oyuntulu. Standart LED teknolojili arka lambalar Skoda’nın tipik C şekli ile dikkat çekiyor.

Modelin sunduğu cömert genişlik de tipik bir Skoda özelliği. 720 – 2065 litre arası (arka koltuklar katlandığında) bagaj kapasitesi ile beş koltuklu Skoda Kodiaq sınıfının bu konuda en iyisi. Skoda’da da ilk kez yer verilen bir özellik ile, Kodiaq SUV opsiyonel olarak yedi koltuklu versiyonla da sunulacak. Koltukların pozisyonunu ve açı ayarını kullanarak çeşitli kombinasyonlarda çok farklı oturma ve yükleme ihtiyaçları giderilebiliyor. Eğer opsiyonel katlanır ön yolcu koltuğu seçildiyse otomobil 2.90 metre uzunluğa kadar yükleri alabiliyor.

Yeni sürüş yardımı sistemleri de güvenliği ve konforu arttırıyor. Area View özellği ile ön ve arka kısımlarda, ayrıca kanat aynalarında yer alan geniş açılı lenslere sahip çevre görüntüsü kameraları otomobilin çevresini kabin içindeki ekrana yansıtıyor. Sistemde 180 derece açıyla ön ve arka kısmın sanal kuş bakışı görünümü de sunuluyor. Tow Assist ise seride yeni bir özellik. Eğer Skoda Kodiaq bir treyler çekiyorsa sistem geri sürüşte direksiyonu devralıyor. Ayrıca, geri sürüş esnasında manevra asistanı otomobilin arkasında bir engel tespit eder etmez otomatik fren yapıyor.

Skoda Connect mobil çevrimiçi hizmetler de modeldeki bir başka inovasyon. Bu hizmetler iki kategoriye ayrılıyor: Multimedya Online servisleri gerçek zamanlı bilgi ve navigasyon sunuyor, Care Connect servisleri ise uzaktan erişim ve destek sunuyor. Care Connect servislerinin en dikkat çekici özelliği bir kaza olduğunda acil arama yapabilmesi. Eğer bir hava yastığı aktif olursa acil çağrı merkezine otomatik çağrı gidiyor.

 

Skoda Kodiaq dünya prömiyeri 1 Eylül 2016’da Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılacak.

Son Güncelleme : 10 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo