2017 Mazda 6 Bu Sonbaharda Geliyor

Ototeknikveri     10 Ağustos 2016 06:39

2017 Mazda 6 sedan ve station modelleri bu sonbaharda Avrupa’da piyasaya çıkıyor.

2017 Mazda 6 Bu Sonbaharda Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda 6 segmentinin yol tutuşu ve konfor bakımından en iyi otomobillerinden birisi sayılıyor. Model şimdi çıtayı daha da yükseltiyor G-Vectoring Control (GVC) sistemini Avrupa’ya ilk kez getiriyor. GVC, bir dizi yeni SKYACTIV taşıt dinamikleri teknolojilerinden birisi. Bu teknolojiler motor, vites ve şasinin entegre şekilde kontrolünü sağlıyor, esin kaynağı ise Japon kültüründeki “Jinba Ittai” yani binici ile atının tek beden haline gelmesi felsefesi. Otomobil ile sürücü arasındaki bu bağ, Mazda’yı diğer markalardan ayıran önemli bir özellik. Şasi performansını motorla arttırma fikri üzerine geliştirilen GVC dünyanın motor sürüş torkunu direksiyon komutlarıyla ayarlayabilen ilk teknolojisi. 2017 Mazda 6 motor serisi üç SKYACTIV benzinli motor seçeneği sunuyor: SKYACTIV-G 2.0 145 ve 165 hp versiyonları, SKYACTIV-D 2.2 dizel motorun 150 ve 175 hp versiyonları. Motorlar otomatik ve manuel viteslerle çalışıyor.

SKYACTIV-D 2.2 yüksek basınçlı dizel yanıt hızını arttırmak ve motor gürültüsünü azaltmak için üç yeni sisteme sahip: High-Precision DE Boost Control besleme basıncı kontrolünü gaz komutlarına yanıtı hızlandırmak için kullanıyor, Natural Sound Smoother amortisörü kullanarak dizel vuruntu aralığını bastırıyor, Natural Sound Frequency Control motor zamanlamasını saptırarak basınç dalgalarını nötralize ediyor, motor bileşenlerinin en gürültülü şekilde titreştiği üç kritik frekans aralığı bastırılıyor.

 

Motorun sessizliği 2017 Mazda 6 genelinde ses izolasyonunda bir dizi geliştirme ile tamamlanıyor. Kapı izolasyonunda iyileştirme, paneller arasında daha sıkı dayanma payı, gövde altı, arka konsol, tavan döşemesi ve kapılarda ses yalıtım materyalleri ilavesi alınan bazı önlemler arasında. Lamine ön pencereler de rüzgar sesini azaltıyor.

Kabinde Mazda’ya özel, sürücü odaklı bir çevre yaratılmış. Yeni direksiyon tasarımı, yeni, renkli, farklı ışık koşullarında okumayı kolaylaştıracak şekilde aydınlatmalı ve yüksek çözünürlüklü aktif sürüş monitörü (Mazda’nın göz hizası ön cam ekranı), yeni 4.6 inç renkli TFT LCD sürücü bilgilendirme ekranı dikkat çeken özellikler arasında. Yeni makine grisi dış cephe rengi de seçenekler arasında olacak.

 

2017 Mazda 6 ayrıca i-ACTIVSENSE aktif güvenlik teknolojileriyle geliyor. Bunlar arasında Avrupa’da ilk kez “girilmez” ve hız sınırı tabelalarını da tanıyan trafik işaretleri tanıma sistemi (TSR), kızılötesi lazerli kamerayla gelen ve geniş bir hız aralığında yoldaki diğer araçları tespit edebilen şehir içi otomatik fren desteği (Advanced SCBS) de bulunuyor.

Son Güncelleme : 10 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo