Honda, Türkiye'de Yeni Civic Sedan Üretimine Başlıyor

Ototeknikveri     11 Ağustos 2016 05:12

Honda Türkiye, yeni jenerasyon Civic Sedan modelinin deneme üretiminin ardından seri üretimine de başlıyor. Honda Civic Sedan 2016 Ekim'de Türkiye'de satışta olacak.

Honda, Türkiye'de Yeni Civic Sedan Üretimine Başlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kompakt sedan segmentinde gerilerde kalan Honda, büyük umutlar bağladığı yeni kasa Civic Sedan modeliinin üretimine başlıyor. Avrupa pazarı için sadece ülkemizde üretilecek yeni Civic Sedan, deneme üretimlerinin ardından 16 Ağustos tarihi itibariyle bantlardan inmeye başlayacak. Ekim ayında yapılacak Paris Otomobil Fuarı'nda hatchback kardeşi ile birlikte Avrupa pazarı için ilk kez gün yüzüne çıkacak olan yeni 2016 Civic Sedan'ın Türkiye'deki satışına da yine Ekim ayında başlanacak. 150 milyon TL'lik yatırımla üretimine başlanacak olan yeni kasa Civic Sedan ile Honda Türkiye, üretimde 2. vardiyaya geçecek. Yıllık 50 bin araçlık üretim kapasitesine sahip olan Honda Türkiye, ülkemiz dışında Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarlarını da hedeflediğinden, yıllık üretim kapasitesini 100 bin adede kadar çıkarabilmenin de hesaplarını yapıyor.

Honda Türkiye'den ilk yapılan açıklamaya göre yeni Civic Sedan, 4 farklı motor seçeneğiyle (1.6 lt, 1.5 lt turbo, 1.8 lt benzinli ve 1.6 ltre dizel) ile üreilecek. Dünya'da yeni Civic Sedan'ın üretileceği dokuz ülkeden biri olacak Türkiye'deki en büyük fark ise 1.6 litrelik dizel seçeneğin mevcut olması.

Başlangıçta benzinli ve LPG'li motor seçenekleriyle satılacak olan Civic Sedan'a sadece Türkiye için üretilecek dizel motor seçeneği 2017 yılında eklenecek. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da çok büyük ihtimalle 1.6 dizel motor seçeneği 9 ileri oranlı otomatik şanzıman ile kombine dilecek.

Son Güncelleme : 11 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo