2017 Ford Fiesta Lüks Sevenlere Hitap Edecek

Ototeknikveri     12 Ağustos 2016 05:05

Yeni Ford Fiesta yüksek kalite iç kabin ve daha olgun bir görünüme sahip olacak. Model gelecek yılın başlarında satışa çıkacak.

2017 Ford Fiesta Lüks Sevenlere Hitap Edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yıl sonu tanıtılacak yedinci nesil Ford Fiesta süper mininin tasarım ve mekanik yerleşimi iki tanıdık küçük otomobilden yoğun şekilde etkilenmiş. Bunlardan birisi yeni Ka+, model Ka ismini A segmentinden B segmentine taşıyor ve yeni Fiesta’ya “anaakım lüks” konumuna gelmesi için yer açıyor. Diğer model ise altıncı nesil yani şu anki Fiesta. Yedi yıldır piyasada olan model hala satış rekorları kırıyor. Devam eden popülaritesi ve olağanüstü yol kabiliyeti Ford müşterilerine modelin evrimleşmiş hali ile de memnuniyet garantisi sunuyor. Ford içinden bir temsilci “Şu anki Fiesta çok başarılı. Yükselmeyi hak etti” ifadelerini kullandı.

 

Şu anki model gibi, yeni Fiesta da Ford’un Global B platformu üzerine inşa edilecek. Bu platformun daha basit bir formu Ka+ için de kullanılıyor. Bu da yeni Fiesta’nın biraz daha geniş tekerlek izlerine rağmen genel uzunluk ve aks aralığı anlamında mevcut modelden pek farklı olmayacağını işaret ediyor.

 

Şasi özellikleri ile ilgili ipuçları ise şu anki Fiesta ST ile ortaya çıktı. Süspansiyon mühendisleri burgu kirişli (twist beam) arka süspansiyonun yol tutuş dengesini korumak ve biniş konforunu geliştirmek için yenilenmesi gerektiğine karar verdi. Bunun için gereken yatırım ise Ford yeni nesil otomobillerinde bilindik ancak gelişmiş bileşenler kullanmayı düşünene kadar gelmiyordu.

 

Bu yüzden yeni Fiesta şu anki modelin platformunun gelişmiş bir versiyonunu kullanacak, ince ayar yapılmış ancak fazla değiştirilmemiş MacPherson ön süspansiyon, kremayer ve pinyonlu direksiyon ve burgu kirişli arka uç ile gelecek. Renault gibi üreticiler üç kapılıları süpermini serilerinden çıkarttılarsa da, yeni Fiesta üç kapılı ve beş kapılı versiyonlar ile devam edecek.

 

Fotoğraflarda otomobilin dış stilinin şu anki modeli anımsattığı ancak daha geniş ve daha olgun göründüğü anlaşılıyor. Yeni modelin kaputu daha alçak, farları daha ince, arka lambaları ise önceden dikey biçimliyken yatay olanlarla değiştirilmiş. Ford mevcut müşterilerinin yeni görünümden rahatsız olmayacaklarını umuyor.

 

İç kabin stili, özellikle fasya, daha basit olacak ve otomobili daha geniş ve ferah hale getirmeye odaklanacak. Önceki modelin çıkıntılı konsolu pek beğenilmiyordu. Ka+’nın B segmentinin alt kısmındaki varlığı iç kabin kalitesi ve materyallerinde de kaliteyi arttıracak, böylece Volkswagen ve benzerleri ile rekabet edilebilecek.

 

Fiesta’nın daha üst piyasaya taşınması ile müşteriler üç farklı çıkış gücünde 1.0 litre üç silindirli Ecoboost motor, 1.5 TDCi dört silindirli dizel destekli motor gibi seçeneklere sahip olacak. Altı kademe çift debriyajlı Powershift otomatik vites de iki ya da üç yıl içinde çok kademeli hidrolik otomatikler gelene kadar devam edecek. Ford’un Fiesta ST’yi devam ettireceği de kesin.

 

Niyet yeni Fiesta ile korku yaratmamak. Şu anki modeller Ford’un Avrupa satışlarının üçte birini oluşturuyor. Öte yandan firma kalite ve daha iyi materyallere odaklı yeni bir şey sunmak da istiyor.

Son Güncelleme : 12 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo