Volkswagen Kilitleme Yazılımı Hacklendi, Milyonlarca Otomobil Risk Altında

Ototeknikveri     14 Ağustos 2016 09:48

Bochum ve Birmingham üniversitelerinden araştırmacıların son raporuna göre, milyonlarca Volkswagen otomobilin kilit yazılımının hacklenmiş olmasından kuşkulanılıyor.

Volkswagen Kilitleme Yazılımı Hacklendi, Milyonlarca Otomobil Risk Altında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Risk altındaki otomobiller Volkswagen tarafından 1995 ve 2016 yılları arasında üretildi. Birmingham Üniversitesi ve Bochum Üniversitesi araştırmacıları hack riskini ilk olarak 2015 yılı Kasım ayında fark ettiler. Araştırmacılar sonrasında durumu Volkswagen’e ve durumdan etkilenen, ortak çalıştığı bir diğer firmaya bildirdiler. Etkilenen modeller arasında Volkswagen markalı otomobillerin yanı sıra Seat, Skoda ve Audi otomobiller de var. Yayınlanan raporda risk altındaki otomobillerin rakamı 100 milyon olarak veriliyor. Bu da şu an devam eden dizel skandalından etkilenen otomobillerin sayısının neredeyse 10 katı. Raporda, bu konuda suç işlemeyi düşünebilecek kişilere ipucu vermemek için, anahtarların nasıl hacklendiği ile ilgili detaylar verilmedi.

 

Volkswagen konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Hırsızlık koruma önlemlerimizin etkinliğini yükselttik ancak hiç bir zaman %100 güvenlik diye bir şey yoktur” dedi.

 

Açıklamaya şöyle devam edildi: “Volkswagen’in elektronik ve mekanik güvenlik önlemleri her zaman en üst düzey teknolojiye sahiptir. Volkswagen bu alanda daima inovatif teknolojiler sunar ve teknolojilerini daima geliştirir”.

 

Açıklamada ayrıca MQB platformu ile üretilmiş Golf, Tiguan, Touran ve Passat gibi modellerde risk altındaki diğer modellerden daha yüksek bir güvenlik olduğu, raporda bu güvenli modellerin adlarının bulunmadığı belirtildi.

 

Araştırmacılar ise Volkswagen müşterilerine, hırsızların otomobilin kapı kilitleme sinyalini dinlemesini -ve daha sonra kilidi açmasını- önlemek için, anahtarlık yerine kapının üzerindeki kilitleri kullanmasını önerdi. Kapı ve bagaj -orijinal anahtar dışında bir şeyle- mekanik olarak açılırsa otomobilin alarmının devreye gireceği de belirtildi.

 

Yapılan yazılı açıklama dışında herhangi bir Volkswagen sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmadı.

 

Kaynak: Autocar

Son Güncelleme : 14 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo