2017 Honda Civic Üretim Versiyonu Gün Işığına Çıktı

Ototeknikveri     15 Ağustos 2016 05:44

İngiltere’de üretilen, ABD’ye özel beş kapılı Honda Civic yeni fotoğraflarla karşımızda.

2017 Honda Civic Üretim Versiyonu Gün Işığına Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017 Honda Civic üretim versiyonu resmi olarak gün ışığına çıktı, modelden fotoğraflar yayınlandı. İngiltere’nin Southampton limanından ilk Civic otomobiller ABD’ye doğru yola çıktı. Geçen hafta otomobiller nakliye esnasında görüntülenmişti, şimdi ise Honda ilk beş kapılı Civic otomobillerin satışa çıkmak üzere ABD’deki bayilere gittiğini onayladı.Tüm beş kapılı Civic otomobiller Honda İngiltere’nin Swindon fabrikasında üretilecek. Fabrikaya gelecekte Avrupa’dan gelecek %50 talep artışı da göz önüne alınarak 200 milyon sterlin yatırım yapıldı. Swindon’da gelecekteki Civic Tourer ve Type R modelleri de üretilecek. Bu modellerin tanıtımlarına henüz oldukça uzun zaman var. Civic modelinin dört kapılı sedan versiyonu geçen yıl ABD’de çıkmıştı.

 

ABD’ye özel beş kapılı Civic otomobiller en üst seviyede 180 hp güç çıkışına sahip turboşarjlı 1.5 litre dört silindirli benzinli motor ile gelecek. Avrupa'daki motor seçeneklerinin daha geniş olması bekleniyor. 1.0 litre, 1.4 litre ve 1.5 litre benzinli motorların yanında 1.6 litrelik dizel seçenekler arasında.

 

Honda İngiltere patronu Philip Crossman hibrit bir versiyonun da sunulabileceği ipucunu verdi. Crossman “Önümüzdeki beş yıl içinde sınıf lideri bir hibrit sistemle geleceğiz ve bu VTEC valf sistemi kadar etki yaratacak” dedi.

 

En üst seviye Type R modeli ise turboşarjlı 2.0 litre motorla gelecek. Çıkış gücünün 306 hp üzerinde olması bekleniyor.

 

Beş kapılı modelin ABD’de satışları Eylül’de başlayacak. İngiltere modellerinin üretimi ise önümüzdeki aylarda başlarken, sipariş defterleri 2017’nin ilk çeyreğinde açılacak.

Son Güncelleme : 15 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo