2018 VW Polo SUV T-Cross Üretim Modeli Gün Işığına Çıktı

Ototeknikveri     16 Ağustos 2016 05:15

Volkswagen Polo SUV olacak, T-Cross üretim versiyonu 2018’de çıkacak. Kompakt crossover modelin ilk fotoğrafları gün ışığına çıktı.

2018 VW Polo SUV T-Cross Üretim Modeli Gün Işığına Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Model Volkswagen Polo temel alınarak geliştirilmiş ancak boyutları daha büyük. Bu yılki Cenevre Otomobil Fuarı'nda görüntülenen T-Cross konseptinden de esinlenen üretim versiyonu tam boy bir ön panjur, yan pencere grafikleri ve daha geniş tekerlek bombeleri ile daha güçlü bir görünüm sergileyecek. Bu görünüm T-Cross’un büyük kardeşi tarafından da paylaşılacak. Model Golf’ü temel alacak, iki yıl önce Cenevre’de tanıtılan T-Roc konseptinden de izler taşıyacak. Her iki SUV model de Volkswagen’in Tiguan ve Touareg modellerinin altında konumlanacak. T-Cross ve T-Roc’un gireceği kompakt SUV piyasası dünyanın en hızlı büyüyen segmenti.

Polo ile pek çok parçasını ve MQB platformu paylaşacağı için, üretim versiyonu T-Cross bu modelin motorlarını da bünyesine katabilir. İlk motor seçeneği muhtemelen T-Cross konseptinin motoru olacak.

Konseptte turboşarjlı, 1.0 litre, üç silindirli 110 hp motor kullanılmıştı. Önden çekişli sürüş sisteme sahip otomobilde yedi kademe çift debriyaj vites bulunuyordu. Üretim versiyonunda bu giriş seviyesi motorun yanı sıra bir ya da iki tane turboşarjlı, dört silindirli motor sunulması bekleniyor.

Konsept 10.3 saniyede sıfırdan saatte 100 km’ye ulaşıyordu ve maksimum hızı ise saatte 180 kilometreydi. Yakıt tüketimi 5 l/100 km, CO2 emisyonu ise 115 g/km. Benzer ekonomi odaklı performans üretim versiyonunun motorlarından da bekleniyor. Sadece en üst donanım seviyesi olacak Polo GTI benzeri versiyon bundan farklı olabilir.

Standart hali ile, SUV önden çekişli olacak ancak dört çekişli versiyonlar da sunulacak.

 

Volkswagen üretim versiyonunun geliştirme süreci konusunda ağzı sıkı davranıyor ancak son gelen casus fotoğraflar oldukça ileri bir evreye geçildiğini kanıtlıyor. Model, Audi Q2’ye rakip olarak 2018’de piyasaya çıkacak.

Son Güncelleme : 16 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo