Ford 2021’de Sürücüsüz Paylaşımlı Otomobil Çıkartacak

Ototeknikveri     17 Ağustos 2016 06:51

Ford, direksiyonu ve pedalları olmayan, Uber benzeri otomobil paylaşım hizmetlerinde kullanılabilecek bir otonom taşıt planlıyor.

Ford 2021’de Sürücüsüz Paylaşımlı Otomobil Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomotiv Mühendisleri Birliği (SAE) 2021’de piyasaya çıkartılması planlanan otomobili 4. seviye otonom taşıt olarak sınıflandırıyor, yani otomobilde direksiyon ve pedallara, dolayısıyla sürücü müdahalesine gerek olmayacak. Otomobil Uber ya da Lyft gibi otomobil paylaşım uygulamaları tarafından kullanılabilecek. Rakip firma General Motors da otonom Chevrolet Bolt hatchback otomobillerini Lyft ile test etmek istiyor. Ford, otomobilinin yüksek satış rakamları elde edeceğini iddia ediyor. Ford otonom taşıtlarını geliştirirken sensör firması Velodyne, bilişim firması SAIPS, makine vizyon grubu Nirenberg Neuroscience ve 3D haritalandırma firması Civil Maps ile ortak çalışıyor. Otomobil üreticisi, Silikon Vadisi’nde, Palo Alto’da bulunan teknoloji araştırma merkezini de 2017’de iki yeni bina ekleyerek ve çalışan sayısını iki katına çıkartarak büyütecek.

 

Ford ayrıca sürücüsüz Fusion Hybrid prototiplerini de test ediyor ve bu otomobillerden oluşan filoyu bu yıl 30’a çıkartmayı planlıyor. 2017’de bu rakam da üç katına çıkartılacak. Ford CEO’su Mark Fields, sadece lüks otomobillere erişebilen müşterilere değil milyonlarca insana güvenli ve çevre dostu otomobiller sunabilmek istediklerini belirtiyor.

SAE, taşıtların özerklik (otonomi) derecesini 0 ile 5 arasında belirliyor. Ford’un 4. seviye otomobili “yüksek otomasyon” olarak tanımlanıyor. Bu derece, dinamik sürüş görevini tüm açılardan yerine getirebilen, bir insan sürücünün müdahalesine gerek duyulmayan otomobillere veriliyor.

Son Güncelleme : 17 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo