Yeni 2017 Opel Meriva, Mokka X'ten İzler Taşıyacak

Ototeknikveri     21 Ağustos 2016 01:13

Opel'in mini MPV modeli Meriva yeni kasasında SUV benzeri bir tasarım ile geliyor. Yeni Meriva 2017 yılının başlarında çıkacak.

Yeni 2017 Opel Meriva, Mokka X'ten İzler Taşıyacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel Meriva baştan yenilenmek üzere ve yeni model gelecek yılki tanıtımından önce test esnasında görüntülendi. Otomobil daha önce kış testinde de görüntülenmişti, bu kez yeni SUV/MPV karışımı modeli normal yollarda görüyoruz. Opel daha önce yeni Meriva ve Zafira MPV’lerin daha SUV benzeri bir tasarım yaklaşımına sahip olacağını açıklamıştı. Son gelen fotoğraflarda da beş koltuklu Meriva’nın biniş yüksekliğinin arttırıldığı ve daha dik bir profile sahip olduğu görülüyor. Zafira ile birlikte, Meriva Opel'in “Crossover Utility Vehicles” ya da “CUV” kategorisinde yer alacak. Model firmanın şu an Mokka'dan oluşan SUV serisini büyütecek, dört modelden oluşacak seri SUV trendini her açıdan karşılayabilecek.

Kamuflaja rağmen Meriva’nın Opel'in son dönemdeki modellerinde yer bulan tarza sahip ön panjuru net şekilde görülebiliyor, ince farlar ve yeni Astra’da da bulunanlara benzer, markanın özgün gündüz sürüş ışıkları da dikkat çekiyor. Prototipin yan tarafları şekilli gövde panellerini saklayan kamuflajla kaplı, C sütunu Astra gibi köşeli, Meriva’nın sütundaki siyah boyalı bir şerit sayesinde yine bu modelle aynı tavan görünümü alması bekleniyor.

 

Arkada, yüksek konumlandırılmış ışıklar ve köşeli bagaj kapağı iç kabinin geniş olacağını işaret ediyor. Alaşım tekerlekler de yine özgün tasarıma sahip ve üretim versiyonunda da yer alabilir.

Opel'in SUV serisine yeni eklemeler Meriva ve Zafira ile sınırlı kalmayacak. General Motors CEO’su Mary Barra, geçen yıl Kasım ayında Opel’in Almanya’daki Russelsheim fabrikasında yeni bir büyük SUV model üreteceğini ve modelin 2020’de gelerek Antara’nın yerini alacağını açıklamıştı. Üç yeni SUV Opel/Vauxhall firmasının 27 model ve 17 yeni motordan oluşacak ürün atağının bir parçası olacak.

Son Güncelleme : 21 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo