VW'nin Dizel Skandalı Kia’nın Yarı Hibrit Sistemini Zora Soktu

Ototeknikveri     22 Ağustos 2016 02:17

Koreli üretici dizel motorlu yarı hibrit sistem planlarını rafa kaldırabilir. Giderek sıkılaşan emisyon standartları ve Volkswagen’in dizel skandalı dizelin geleceğini zora sokuyor.

VW'nin Dizel Skandalı Kia’nın Yarı Hibrit Sistemini Zora Soktu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Proje hala yürürlükte olsa da, Kia performans geliştirme yöneticisi Albert Biermann sıkılaşan emisyon standartları nedeniyle pahalı dizel motorlar geliştirmenin giderek daha zor hale geldiğini itiraf ediyor. Biermann yaptığı açıklamada araştırma projesinin hala devam ettiğini ancak hibrit sistemdeki elektrikli motorların ve bataryaların maliyetinin zaten bariz olduğunu, bu sisteme bir de pahalı dizel motor eklemenin ne kadar doğru olduğunu sorguladıklarını belirtti. Öte yandan, araştırma projesi boşa gitmeyecek. Biermann geliştirilen hibrit sistemin benzinli motor kullanmak üzere yeniden düzenlenebileceğini ifade etti. Biermann “Aynı zamanda çok verimli bir Atkinson döngüsü benzinli motorumuz var. Bunun daha iyi bir seçim olacağını düşünüyorum” dedi.

 

Proje ilk kez 2014 Paris Otomobil Fuarı'nda Optima T-Hybrid ile tanıtılmıştı. Sistemde Hyundai-Kia 1.7 CRDi dizel motor 48V elektrikli süperşarj tarafından besleniyordu. Audi de benzer bir prensiple çalışan ve daha pahalı, V8’den güç alan SQ7 TDI ürününü tanıtmıştı. Bu sistem 48V başlatıcı/jeneratör ile yarı hibrite dönüşüyor.

 

Kia sistemin bir üretim versiyonunun emisyon değerlerini ve yakıt tüketimini %15 – 20 azaltabileceğini düşünüyor.

Son Güncelleme : 22 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo