Yeni Kia Rio SUV ilk Kez Görüntülendi

Ototeknikveri     25 Ağustos 2016 08:05

Yeni süpermini SUV’nin prömiyeri 2017 Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılacak. Rio SUV 2017 yılının sonuna doğru satışa çıkacak.

Yeni Kia Rio SUV ilk Kez Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni kasa Kia Rio gelecek ay Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Casus fotoğrafçılar modelin SUV versiyonunu fuardan önce test esnasında görüntüledi. Nissan Juke, Renault Captur ve Peugeot 2008 gibi modellerin başarısı üzerine, Kia B segmenti crossover otomobilini gelecek yılki Cenevre otomobil fuarında piyasaya sürecek. Model İngiltere’de 2017 yılı sonuna doğru satışa çıkacak ve fiyatı 14 bin sterlinden başlayacak. Yeni Rio SUV planları Temmuz ayında ortaya çıkmıştı. Otomobilin trafiğe açık yolda test edilirken görüntüleri ise ilk kez karşımıza çıkıyor. Modelin bir dizi benzinli, dizel ve plug-in hibrit güç aktarım mekanizmaları ile sunulması bekleniyor. Rio, Kia ürün yelpazesinde başarılı Sportage ve markanın satış rekorlarına şimdiden katkı sağlayan yeni Niro hibrit ile birlikte crossover modeller arasında yer alacak. Rio SUV bu türdeki ilk Kia olacak. Firmanın yöneticileri Avrupa’da büyüyen küçük crossover modeller piyasasından mümkün olduğunca hızlı faydalanmak istiyor.

 

Kia Batı Avrupa ekibi yöneticisi John Kim, yaptığı açıklamada Kia’nın gelecek yıl için yeni ürünler hazırladığını, bunlara SUV versiyonu da bulunacak yeni Rio’nun da dahil olduğunu belirtti.

 

Kamuflajlı test otomobiline bakarak söyleyebildiğimiz kadarıyla, Rio SUV yeni çıkacak hatchback kardeşi ile çok benzer bir şekle sahip. Arttırılmış biniş yüksekliği fotoğraflarda belli oluyor, biraz daha geniş kabin ve daha büyük bagaj da beklenen özelliklerden.

Tasarım yöneticisi Peter Shreyer’in yeni modelin stilinde evrimsel bir yaklaşım benimsemesi istenmiş, süpermininin tamponları, bagajı ve pervazlar basitçe biraz büyütülmüş. Shreyer bir tasarım kimliği inşa ettiklerini ve gelecek otomobillerin de bunu izleyeceğini belirtiyor.

 

Kaplan burnu tipi ön panjur gibi önemli Kia stil özellikleri ve sportif tasarım dokunuşları otomobilin Nissan Juke ile rekabet edebilmesine yardımcı olacak. Kabin büyük oranda değişmeden devam ettirilecek. Sportage modelinin aksine, küçük SUV dört çekişli sürüş sistemiyle sunulmayacak.

 

Bilindik benzinli ve dizel motorların yanı sıra, Kia’nın modelin piyasaya çıkışından bir süre sonra plug-in hibrit versiyon da sunması bekleniyor. Mühendisler Niro’nun mevcut hibrit sistemini daha verimli hale getirecek.

 

Firma yöneticileri gelecek beş yıl içinde 22 yeni “yeşil” model çıkartacaklarını belirtiyor. Yeni Niro ve Optima plug-in hibrit modeller Soul elektrikli otomobil ile birlikte 22 modein üçünü oluşturacak.

Son Güncelleme : 26 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo