Yeni Skoda Octavia 2017’de Geliyor

Ototeknikveri     25 Ağustos 2016 10:02

Son gelen fotoğraflar 2017 Skoda Octavia’nın yeni, Superb stili görünümünü yansıtıyor.

Yeni Skoda Octavia 2017’de Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda Octavia serisi gelecek yıl ömrünün yarısını tamamlayarak güncellemeden geçecek. Güncelleme modeli Kodiaq SUV ile uyumlu hale getirecek. Şef tasarımcı Jozef Kaban, Octavia’yı “serinin kalbi” olarak tanımlıyor ve gelecek yıllarda SUV patlamasının devam edecek olmasına rağmen hatchback ve station modellerin Skoda’nın esnek serisinde önemini koruyacağını vurguluyor. Son gelen fotoğraflarda yeni modelin nasıl görüneceğine dair fikir edinilebiliyor. Yenilenen ön kısım Kodiaq ile benzerlik gösteriyor. SUV yüksekliğini vurgulamak için iki kademeli bir yerleşime sahipken, Octavia daha geniş lensler kullanıyor, bu özelliğin gelecekte Skoda serisinin geri kalanında da görülmesi bekleniyor. Özgün LED aydınlatma imzası değişiklikleri daha da vurguluyor, yeniden şekillendirilmiş tamponlar ve Superb stili ön panjur yenilenen ön kısmı tamamlıyor.

 

Arkada, C şekilli LED lambalar Octavia’nın güncellenmiş versiyonunda da devam ediyor ancak ufak değişikliklerle tazelenmiş. Tüm bu değişiklikler geniş station versiyonda da karşımıza çıkacak.

 

Otomobilin genel boyutları değişmeyecek, kaportanın temel özellikleri tamamen yeni nesil bir model -2020’de- gelene kadar büyük ölçüde aynı kalacak. Bu da aynı pratik, geniş iç kabin ve büyük bagajın devam edeceği anlamına geliyor.

 

Kardeş marka Volkswagen zaten bir Golf GTE sunuyor olsa da, Skoda’nın plug-in hibrit Octavia için yeni nesile kadar beklemesi öngörülüyor. Sonuç olarak, 2017 güncellemesinde mevcut motorlar devam edecek.

 

Aslında mevcut motor seçenekleri de zaten oldukça zengin. 1.0 litre TSI benzinli motordan 2.0 TDI dizele kadar seçenekler var. vRS de 2.0 TDI ya da 227 hp 2.0 benzinli ile devam edecek. Manuel vitesler standart olarak gelecek, DSG çift debriyajlı otomatik vites pek çok versiyonda opsiyonel olarak sunulacak.

 

İç kabinde belirgin değişiklikler var. Yeni 9.5 inç dokunmatik ekran, akıllı telefon entegrasyonu, Apple CarPlay ve Android Auto desteği ile geliyor. Ekran jest kontrolünü de destekleyebilir. Skoda’nın -en azından daha sonraki süreçte- Volkswagen Grubu’nun sanal kokpit tuşlarını da kullanması bekleniyor. Firmanın ayrıca güncellenen multimedya sisteminde yumuşak dokunuşlu plastikler kullanacağı düşünülüyor.

 

Yeni Octavia galerilere 2017’de ulaşacak, fiyatı mevcut modelin -1.0 TSI motorlu giriş seviyesi S için- 16 bin 660 sterlin başlangıç fiyatına yakın olacak. En üst donanım seviyesi 2.0 litre TDI Laurin & Klement ise 30 bin sterline kadar çıkabilir.

Son Güncelleme : 26 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo