Lada XCODE Yeni SUV Konsepti

Ototeknikveri     25 Ağustos 2016 11:24

Rus markası Lada, şık XCODE SUV konsepti de dahil bir dizi yeni modelini Moskova otomobil fuarında tanıttı. Lada XCODE konsepti Moskova otomobil fuarında büyük ilgi gördü

Lada XCODE Yeni SUV Konsepti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault-Nissan ortaklığının bir parçası olan Rus markası Lada, XCODE konseptinin Lada model serisinin nerelere kadar gelişebileceğinin bir göstergesi olduğunu belirtiyor. Otomobilin stili daha önce Mercedes-Benz ve Volvo için de çalışan Britanyalı tasarımcı Steve Mattin tarafından hazırlandı. Lada XCODE’un Vesta ve XRAY ile aynı tasarım DNA’sı ile üretildiğini vurguluyor. Bu iki model -bir sedan ve bir SUV- Lada’nın ürün atağının büyük kısmını oluşturuyor. Firma Renault-Nissan B0 platformunu yoğun şekilde kullanıyor, aynı mimari Nissan Juke’tan Dacia Duster’a pek çok markanın otomobilinde de bulunuyor.

 

XCODE modelinin B0 üzerine inşa edilmesi muhtemel ancak Lada henüz boyutları ve teknik özellikleri açıklamadı. Modelde turboşarjlı motorlar ve dört çekişli sürüş sistemi bulunabilir. Modelin üretim versiyonu XRAY SUV’nin daha pahalı bir kardeşi gibi olabilir. XRAY bu yıl üretime girdi ve B segmenti SUV’ler ile Qashqai ve Skoda Yeti gibi daha büyük crossover modeller arasında konumlanıyor.

XCODE’un dış cephe stili XRAY’den alınmış pek çok özelliğe sahip ancak daha dramatik bir ön kısım ve daha oyuntulu kanatlar ile geliyor. İç kabinde 10 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi ve dijital kontrol paneli bulunuyor. Lada, otomobilin Lada Connect akıllı telefon uygulaması ile uyumlu olacağını belirtiyor. Uygulama ile kilitleme, açma, ısıtma ve soğutma kontrolü, arıza uyarıları ve otomobil ile ilgili bilgilerin dökümü gibi pek çok fonksiyona uzaktan erişim sağlanabiliyor.

 

XCODE, Rusya’nın en büyük otomobil etkinliği olan Moskova fuarında Lada standında önemli bir yer kapladı. Firma standda Vesta Sport sedan modelinin spor versiyonunu ve XRAY SUV’nin iki farklı versiyonunu (gövde kaplamalı XRAY Cross konsepti ve alçak süspansiyonlu, standart 1.8 litre motorun gelişmiş versiyonuna sahip XRAY Sport konsepti) da tanıttı. Allroad benzeri Vesta SW Cross station konsepti de fuarda yer aldı.

Son Güncelleme : 27 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo