Hyundai Ioniq’i Markanın Kahramanı Olarak Görüyor

Ototeknikveri     27 Ağustos 2016 03:52

Hyundai, Ioniq modelini Avrupa genelinde çevre dostu imajını yükseltmek için bir fırsat olarak görüyor. Satışları düşük olsa bile model prestij açısından değerlendirilecek.

Hyundai Ioniq’i Markanın Kahramanı Olarak Görüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ioniq beş kapılı hatchback hibrit, plug-in hibrit ya da tam elektrikli otomobil formlarında gelecek. Bu üç çevre dostu güç aktarım mekanizması tek kaporta stilinde ilk kez biraraya geliyor. Ioniq’in çevre dostu güç aktarım mekanizmaları ve şık, coupe benzeri profili yeni müşteri tiplerinin kazanılmasını sağlayacak ve markanın profilini yükseltecek. Hyundai Avrupa pazarlama yöneticisi Jochen Sengpiehl bu konuda “Otomobilin hedef kitlesini Generation Ioniq (Ioniq nesli) olarak adlandırıyoruz. Bu kitle spesifik bir yaş grubuna ait değil, tüm yaşlardan insanlar sürdürülebilir ulaşıma ilgi duyuyor” diyor.

 

Ioniq’in plug-in hibrit ve tam elektrikli versiyonları etkileyici elektrikli sürüş mesafeleri sunuyor. Plug-in hibrit 50 km elektrikli sürüş mesafesine sahip. Sistemde 1.6 litre benzinli motor ve 45 kilowatt elektrikli motor, 8.9 kilowatt saat lityum-iyon polimer batarya paketi birlikte bulunuyor. Tam elektrikli versiyonun sürüş mesafesi 280 km. Modelde 28 kilowatt saat kapasiteli batarya paketi ve 88 kilowatt elektrikli motor (120 hp yanmalı motora eşit) bulunuyor.

 

Tüm versiyonlarda batarya paketi arka koltukların altında bulunuyor. Ioniq 443 litre bagaj kapasitesi sunuyor. Arka koltuklar katlandığında bu kapasite 1505 litreye çıkıyor. Ioniq hibrit 23 bin 900 euro’dan, tam elektrikli versiyon ise 33 bin 300 euro’dan satılacak. Plug-in hibritin fiyatı bu ikisinin arasında olacak.

 

Ioniq hakkında hızlı bilgiler

Hedef müşteri kitlesi: Çevre dostu otomobilleri tercih eden, Toyota Prius ya da BMW i3, küçük Nissan Leaf gibi modellerle benzer boyutta bir otomobil isteyenler.

 

Donanım: Standart ileri düzey güvenlik sistemleri arasında otomatik acil fren, şerit koruma asistanı, kör nokta tespit sistemi ve arka çapraz trafik uyarısı bulunuyor.

 

Garanti: Batarya paketi 8 yıllık 200,000 km garantiye sahip.

 

Bağlanabilirlik: Apple CarPlay, Android Audio, akıllı telefonlar için kablosuz şarj.

 

Çıkış tarihi: Hibrit ve elektrikli versiyonlar için Avrupa’da bu sonbahar aylarında. Plug-in hibrit model için Avrupa’da 2017 yılında.

 

Nerede üretilecek? Ulsan, Güney Kore.

 

Yıllık satış öngörüsü (2016): Dünya çapında 30 bin, Avrupa’da 4 bin 500 (3 bin Ioniq hibrit, 1500 Ioniq Electric).

 

En düşük CO2 emisyonları: 79g/km (hibrit); 32g/km (plug-in hibrit)

Son Güncelleme : 27 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo