2017 Skoda Octavia'dan Yeni Haberler

Ototeknikveri     27 Ağustos 2016 10:43

Daha fazla opsiyonel donanım, bölünmüş far tasarımı, daha güçlü vRS ve yeni teknolojiler 2017 Skoda Octavia güncellemesiyle birlikte geliyor.

2017 Skoda Octavia'dan Yeni Haberler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda’nın açık ara en çok satan modeli olan üçüncü nesil modern Octavia yenilenmeye hazırlanıyor. Skoda’nın güncellemeleri genelde yumuşak değişikliklere sahip olsa da Octavia için daha kapsamlı yenilikler planlanıyor. En etkileyici değişiklik yenilenen ön yüzdeki bölünmüş far tasarımı olacak. Bu tasarım yeni çıkacak Kodiaq’tan farklı olacak. Kodiaq, VisionS konseptinde gördüğümüz şekilde iki bölümlü yerleşime sahipken, 2018 model Octavia’da aynı seviyede çift aydınlatma kümesi bulunuyor. Tobias Büttner gerçeğe yakın bir dijital çizim hazırlayarak otomobilin nasıl görüneceği hakkında fikir edinmemizi sağlıyor

 

Tasarım bir yana, bu noktada güncellenen modelin tam LED farlarla gelip gelmeyeceği belli değil. Şu an piyasada olan modelde bi-xenon farlar ve LED gündüz sürüş ışıkları bulunuyor. Modelin ana rakipleri Renault Megane, Opel Astra ve Peugeot 308 opsiyonel tam LED farlar ile geliyor. Bu yüzden rekabette elini güçlendirmek için Octavia da bu özelliği benimseyebilir. Kodiaq yedi koltuklu SUV de gelecek Perşembe tanıtılacak ve bu tipte donanıma sahip ilk Skoda olacak.

Octavia’nın ön panjurunun güncellemede modifiye edileceği ve Superb modelinin ön panjuruna benzeyeceği söylentileri de var. Arka kısımda, arka lambalar aynı kalıyor, sadece C şekilli grafiklerde ufak bir değişiklik bekleniyor.

 

Bu yeni bir nesil değil sadece bir güncelleme olduğu için, boyutlar değişmeyecek. 2018 model yılı Octavia sınıfının en pratik modeli olmaya devam edecek. İç kabinde ise bazı değişiklikler var. Bunlardan birisi opsiyonel ısıtmalı direksiyon olacak. Skoda İrlanda’nın önceki aylarda Twitter’da yaptığı duyuruya göre, vRS 2017’de çıkacak. Bu da muhtemelen opsiyonun güncellemeyle birlikte gelecek yıl çıkacağı anlamına geliyor. Bu durumda güncellenen Octavia’nın resmi tanıtımı 2016 sona ermeden yapılabilir.

 

Haberlere göre güncellenen modelin üretimine Şubat ayı sonunda başlanacak. Müşterilere teslimatlar ise Mart ayı ortalarında başlayacak. Skoda’nın şimdiden pilot üretimi yaptığı göz önüne alınırsa bu tarihler mantıklı.

 

Isıtmalı direksiyon seçeneğinin yanı sıra, güncellenen modelde en üst donanım seviyesi multimedya sistemi için daha büyük bir dokunmatik ekran da bulunacak. Ekranın son Golf güncellemesinde yer alan ekrana benzer ve 9.2 inç boyutunda olması bekleniyor. Yine Golf’ten tamamen dijital kontrol panelinin de alınmış olması ihtimali var ancak Skoda grubun daha alt markalarından birisi olduğu için bu konuda çok da umutlanmamak gerek.

Motorlar cephesinde büyük bir değişiklik yok. 1.8 TSI motorun yerini Volkswagen’in 2.0 TSI motoru alabilir. Audi A3 güncellemesinde de bu değişiklik yapıldı. Kodiaq modelinde de 2.0 TSI motor bulunacağı biliniyor. Grubun 1.8 litreyi yavaş yavaş emekli ettiği düşünülebilir.

 

Plug-in hibrit versiyon bu nesilde yer almayacak. Skoda, Superb’in 2019’da firmanın çevre dostu versiyona sahip ilk modeli olacağını zaten duyurdu. O zamana kadar, 1.4 TSI ve 1.6 TDI motorların yerini daha hafif ve atak yeni 1.5 litre motorlar alacak. Golf VII güncellemesi yeni motorları gelecek yıl alacak, Octavia’nın ise grup çapında farklı güç çıkışlarıyla sunulacak bu motorları ne zaman alacağı henüz net değil.

 

Güncellemeyle birlikte daha güçlü bir Octavia vRS 245 de gelecek. İsim turboşarjlı, 2.0 litre, dört silindirli, 245 PS (241 hp / 180 kW) motora işaret ediyor. Leon Cupra 280 PS hatta 290 PS güç çıkışına sahipken, Volkswagen Grubu bu kadar büyük gücü Leon’un Çek kuzeni için sunmak istemiyor gibi görünüyor. Daha hızlı bir Octavia vRS isteyenler muhtemelen hayal kırıklığına uğrayacak ancak en azından güncelleme vRS 230’a kıyasla biraz daha güçlü olacak.

 

vRS 230 6.7 saniyede 100 km hıza çıkıyor ve maksimum hızı saatte 250 km. Yeni versiyonda bu değerler biraz daha iyi olabilir. Şu anki en üst donanım seviyesi Octavia Skoda’nın hız sınırlayıcı ile gelen ilk modeli. Hız limitinin vRS 245’te yükseltilmesi beklenmiyor.

 

Temmuz’da 32 bin 200 adet satan model (Rapid’den iki kat daha fazla) crossover/SUV furyasına tağmen firmanın ürün serisinin kalbi olarak kalmaya devam edecek. Güncelleme ile Octavia’nın geçtiğimiz aylarda kaybettiği satışların bir kısmını geri kazanması bekleniyor. Bu segmentte müşteriler çoğunlukla daha yeni Astra ve Megane modellerine yöneliyor.

Son Güncelleme : 27 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo