Volvo Teknoloji Atağında

Ototeknikveri     30 Ağustos 2016 01:03

Volvo gelecek yıl güvenlik teknolojileri, otonom sürüş ve elektrikli teknolojiler için 400 yeni mühendis alacağını açıkladı.

Volvo Teknoloji Atağında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma Alman rakipleri tarafından domine edilen lüks otomobil piyasasında yerini güçlendirmeye çalışıyor, bu atağı kapsamında da tarihinin en büyük istihdam süreçlerinden birisini gerçekleştirecek. Volvo’nun global satışları Temmuz ayında %9.3 büyüdü ve firma 14 aydır kesintisiz büyümesini sürdürüyor. Bu büyümede yeni XC90 SUV’ye olan büyük ilginin de payı var. Firmaya katılan mühendislerin pek çoğu İsveç Göteborg’daki Ar-Ge merkezinde görevlendirilecek. Volvo’dan yapılan açıklamada “Yeni istihdam ile Batı İsveç’teki otomotiv sektörünü daha da güçlendirmek ve bölgeyi otomotiv yazılım mühendisliği için bir merkez haline getirmek istiyoruz” denildi.

 

Volvo, otonom sürüş gibi otomotiv endüstrisinin en yeni teknolojilerine katkı sağlıyor ve bu ay içinde otomobil paylaşım platformu Uber ile otonom arabalar için bir ortaklık anlaşması imzaladı.

 

Firma ayrıca İsveç’in güneyindeki üniversite kenti Lund’da da bir Ar-Ge merkezi açıyor. Bu merkezde gelecek aydan itibaren başlangıç için 35 çalışan bulunacak.

 

Ford Motor, Volvo’yu 2010 yılında Çin’den Zhejiang Geely Holding Grubu’na satmıştı.

Son Güncelleme : 30 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo