Yeni Hyundai i10 Daha Şık ve Daha Teknolojik

Ototeknikveri     31 Ağustos 2016 05:20

Hyundai'nin yenilenen i10 modelinin tüm detayları. Makyaj ile birlikte Hyundai i10 daha şık ve teknolojik hale geldi.

Yeni Hyundai i10 Daha Şık ve Daha Teknolojik
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai Motor’un ikinci nesil i10 modeli üst segmentlerden alınmış yeni aktif güvenlik teknolojileri bağlanabilirlik özellikleri ile geliyor. Avrupa’da tasarlanan, geliştirilen ve üretilen modelin prömiyeri Paris otomobil fuarında gerçekleştirilecek. Hyundai Motor’un başarılı i10 modeli yeni aktif güvenlik ve bağlanabilirlik özellikleriyle geliştirildi, ayrıca modern tasarım iyileştirmeleri uygulandı. Hyundai Motor İngiltere CEO’su Tony Whitehorn yeni i10’un güçlü üretim kalitesine ve detaylarındaki titizliğe dikkat çekerek üst segmentlerden alınan özelliklerin otomobilin kendi segmentinde ilk olduğunu vurguluyor. Whitehorn “i10 sınıfında en çok satan otomobillerden ve İngiltere çapında müşteriler arasında çok popüler. Yeni i10 bu başarı hikayesini daha da geliştirerek devam ettirecek” diyor.

 

İyileştirilmiş tasarım özellikleri ve daha konforlu biniş deneyimi

Yeni i10 duyusal olarak daha etkileyici bir görünüm için pek çok tasarım iyileştirmesiyle geliyor. Buna yeni basamaklı ön panjur stili de dahil. Panjur kıvrımlı doğal akış çizgisi ile karakterize ve gelecekteki Hyundai modellerinin yeni aile kimliği haline gelecek. Yeni i10 bu özelliğe sahip ilk Hyundai otomobil olacak.

Ön kısımda, yeni i10 farklı tampon tasarımı ve basamaklı ön panjurun kenarlarında konumlandırılmış yeni yuvarlak LED gündüz sürüş ışıkları ile geliyor. Arkada yeni tampon tasarımı, arka lambalarda yükseltilmiş malzeme kalitesi, yeni siyah çerçeve ve yuvarlak arka sis lambaları ön kısımdaki tasarımı yansıtıyor. Yeniden tasarlanmış yan çıtalar, yeni şekilleri ve boyutları ile yeni i10’un görünümünü tamamlıyorlar.

 

İç kabine baktığımızda yeni bir kırmızı tonu kullanıldığını görüyoruz. Müşteriler isterlerse mavi ve siyah iç kabin renklerini de tüm donanım seviyelerinde seçebiliyorlar.

Model, tasarımı yenilenmiş 14 inç çelik ya da alaşım tekerleklere sahip. Öndeki geniş çarpma tamponu ve modifiye edilmiş direksiyon dişlisi oranı sayesinde yeni i10 biniş deneyimi ve yol tutuşu anlamında segmentinde öncü oluyor.

 

Selefi gibi, yeni i10 da iki benzinli motor seçeneğine sahip olacak: 1.0 litre ve 1.25 litre. Önden çekişli sürüş sistemi beş kademe manuel ya da opsiyonel olarak dört kademe otomatik vitesle birlikte çalışacak. 1.0 litre benzinli versiyon üzerine geliştirilen BlueDrive™ modeli yakıt tüketimini azaltan bir dizi özelliğe sahip.

 

Bütün iyilikler yukarıdan gelir: harika bağlantı, kullanım kolaylığı ve aktif güvenlik sistemleri

Yeni i10 daha fazla insana ileri teknolojilere ulaşma şansı sunuyor. Model en yeni bağlanabilirlik özelliklerine sahip ve bu özellikler yeni 7 inç dokunmatik ekranlı navigasyon sistemine entegre edilmiş. Apple CarPlay ve Android Auto desteği kusursuz entegrasyon, güvenli çalışma ve iOS ya da Android işletim sistemli cihazların fonksiyonelliğini otomobile taşıma imkanı sunuyor. Her zaman güncel kalmak için, yeni i10’un navigasyon sistemi yedi yıllık ücretsiz LIVE Services üyeliği ile geliyor. Bu sayede gerçek zamanlı trafik durumu, yerel hava durumu, yerel ilgi çekici noktalar ve tavsiyeler, ayrıca yasal olarak izin verilen ülkelerde hız kameralarının bulunduğu noktalar gibi bilgilere erişilebiliyor. Yeni i10 kendi sınıfı içinde Android Auto, Apple CarPlay ve LIVE Services (İngiltere’de sadece yüksek donanım seviyelerinde) özelliklerini tek multimedya sisteminde sunabilen tek otomobil.

Güvenlik anlamında ise, yeni i10 kazaları aktif olarak önleyen iki yeni özellik ile geliyor: Ön Çarpışma Uyarı Sistemi (FCWS) ve Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi (LDWS) (bazı donanım seviyelerinde opsiyonel). Ön kamera sensörlerini kullanarak, FCWS sürücüyü diğer taşıtlardan gelebilecek çarpışma tehlikesine karşı sesli ve görüntülü şekilde uyarıyor. Şeritten Ayrılma Uyarısı ise saatte 60 km üzeri hızlarda tehlikeli manevralar yapıldığında sürücüyü uyarıyor. LDWS otomobil şeritten ayrılmadan önce sesli alarm veriyor.

 

Kullanım kolaylıkları bakımından ise, yeni i10 selefinin de ötesine geçiyor. Otomatik klima, ısıtmalı direksiyon ve ön koltuk ısıtıcıları otomobili bütün hava koşulları için ideal bir yol arkadaşına dönüştürüyor. Beş kişi alabilen geniş iç kabin ve 252 litre segment lideri bagaj kapasitesi de dikkat çekiyor.

 

Avrupa için, Avrupa’da üretildi: i10 başarı hikayesi

2008 yılında ilk kez piyasaya çıkan i10 Hyundai Motor için büyük bir başarı hikayesine dönüştü ve 2016 yılı Temmuz ayı itibariyle 670 bin adet sattı. Bu da modeli segmentinin en çok satan otomobillerinden birisi yapıyor.

İlk i10 2008 – 2014 yılları arasında çok iyi fiyat – performans oranı ile yarım milyon satışa ulaştı. İkinci nesil i10 2013 yılında piyasaya çıktığında tam bir Avrupa otomobili oldu. Otomobil Almanya Rüsselsheim’da Hyundai Motor Avrupa Teknik Merkezi’nde (HMETC) geliştirildi ve Türkiye’de İzmit’teki Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) tesislerinde üretildi.

 

İkinci nesil i10 genç, modern tasarımı ve dinamik sürüş deneyimi ile selefinden daha da yetenekliydi. Model sadece üç yıl içinde 220 bin adet sattı. Yeni nesil i10 ise Ekim ayında 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

Son Güncelleme : 31 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo