Skoda Kodiaq İçin İnternette Kampanya Başlattı

Ototeknikveri     31 Ağustos 2016 07:09

Skoda’nın haber ve eğlence platformu BuzzFeed’deki videosu ilk 24 saatte bir milyon kez tıklandı, şu ana kadar 14 milyon kez görüntülendi.

Skoda Kodiaq İçin İnternette Kampanya Başlattı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda eğlenceli bir video klip ile dünya çapında viral bir kampanya başlattı. 1 Eylül günü prömiyeri yapılacak yeni büyük Skoda Kodiaq SUV için yapılan medya kampanyasının bir parçası olan video ilk önce haber ve eğlence platformu BuzzFeed’in popüler Facebook sayfasında yayınlandı. İlk 24 saat içinde bir milyondan fazla kişi videoya tıkladı. On gün içinde ise video 14 milyon kez görüntülendi, 107 bin 700 beğeni ve 4 bin 900 yorum aldı. 42 bin kullanıcı videoları sosyal ağlarında paylaştı. Sosyal medyada büyük ilgi gören klip akıllı telefon neslinden çocukların doğayı nasıl keşfettiklerini gösteriyor. Kısa, röportaj stili sekanslar ile çocuklar ilk önce akıllı telefonları ve bilgisayar kullanımları hakkında konuşuyor. Daha sonra çocuklar görebildikleri, koklayabildikleri ve dokunabildikleri gerçek bitkiler ve hayvanlarla karşılaşıyor. Bunların biraraya gelmesi eğlendirici ve heyecan verici sonuçlar çıkartıyor.

 

“Çocuklar Doğaya Tepki Veriyor” videosu “Yeniden Bağlan” kampanyasının bir parçası. Bu kampanya ile Skoda yeni SUV modeli Skoda Kodiaq’ın çıkışına hazırlanıyor. Videoda insanların gerçek şeyleri ne kadar kolay gözden kaçırabilecekleri, aynı zamanda hayatın gerçek yanları ile yeniden bağlantı kurmanın ne kadar basit ancak güzel olduğu anlatılıyor. Bu fikir “Yeniden Bağlan” kampanyasının da özünü oluşturuyor. Markanın yeni büyük SUV’si ailelerin çevrelerini yeniden keşfetmelerine, doğa ile ve birbirleri ile yeniden bağlantı kurmalarına imkan veriyor. Skoda Kodiaq dünya prömiyeri 1 Eylül günü Berlin’de gerçekleştirilecek. Ekim ayı başındaki Paris otomobil fuarı ise SUV’nin ilk uluslararası fuarı olacak. Otomobilin satışına 2017 yılının ilk yarısında başlanacak.

 

Skoda marka iletişiminde giderek artan şekilde duyusal mesajlara ve cesur hikayelere yer veriyor. Bu da markanın insan yanını ön plana çıkartıyor. İçerik sitesi letsreconnect.com ile aynı yol izlenerek bu fikir pekiştiriliyor. Sitede etkili, kısa hikayelerle insanların gerçekten önem arz eden şeylerle nasıl bağlantı kurdukları anlatılıyor.

 

Skoda Auto pazarlama ve ürün direktörü Stefan Büscher için hikaye anlatmanın bu formu dijital çağda modern marka iletişiminin vazgeçilmez bir parçası. Büscher “Bu Skoda için yeni bir şey. İlk kez kampanyanın daha başından otomobil merkezde değil, bunun yerine hedef kitlemize kampanyamızın özünü ilham verici videolar ve etkileşimli içeriklerle duyusal mesajlar vererek anlatıyoruz” diyor.

 

“Çocuklar” videosu ve videonun BuzzFeed kanallarında ve letsreconnect.com sitesinde yayınlanması Skoda Auto’nun global reklamları için birlikte çalıştığı “Fallon Prague” ajansının sorumluluğunda.

Son Güncelleme : 31 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo