Audi Sanal Konsol 2017 A8 ile Gelecek

Ototeknikveri     01 Eylül 2016 05:39

2017 Audi A8 modeli ile birlikte firmanın yeni dokunmatik geribeslemeli teknolojisini kullanan konsol konsepti de gelecek.

Audi Sanal Konsol 2017 A8 ile Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi’nin iç kabin tasarımı için gelecek vizyonunu ilk olarak 2016 CES fuarında (ABD’nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde düzenlenen Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı) görmüştük. Firma şimdi ise yeni nesil sanal konsolunun detaylarını yayınladı. Yeni iç tasarım konseptinde sanal kokpit teknolojisi daha ileriye götürülerek orta konsolda, alt konsolda ve kontrol panelinde üç ayrı ekran kullanılıyor. Organik OLED (otomobillerde kullanımına çok yeni başlanan bir ekran teknolojisi) ekranlar süper ince ve yansımayı önlemek için kavisli şekilde tasarlanmış.

 

Audi’nin elektronik gurusu Andreas Lamprecht, Auto Express’e yaptığı açıklamada sanal konsolun gelecek 12 ay içinde otomobillerde yer almaya başlayabileceğini belirtti. Lamprecht, teknolojinin ilk olarak A8 modelinde kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin soruya ise ilk önce büyük otomobillerde, sonrasında ise giderek küçük modellerde sanal konsol bulunacağını söyleyerek cevap verdi. Yeni nesil A8’in 2017’nin ikinci yarısında çıkması bekleniyor.

Daha net ve keskin OLED ekran teknolojisi ise daha sonraki bir tarihte çıkacak çünkü Audi mühendisleri hala ısınma seviyelerini düşürmek ve dayanıklılığı arttırmak için çalışıyorlar. Otomobilin tüm fonksiyonlarını kontrol edecek merkezi dokunmatik ekranlar bir süre daha mevcut LED teknolojisinin üzerine dokunmatik geribildirimli olacak.

 

Bir kullanıcı ekrandaki dijital butona bastığında bir tıklama sesi gelecek, kullanıcı bunu parmak ucunda da hissedecek. Benzer şekilde klima kontrol ekranındaki kaydırmalı ayar çubukları da aşağı ve yukarı kaydırılırken fiziksel bir geribildirim verecek. Bu şekilde yolda hareket halindeyken sıradan dokunmatik ekranlardan çok daha kolay bir kullanım sağlanacak.

Orta ekran aynı zamanda bir fonksiyon seçip sanal kokpit araçlarına doğru hızlıca kaydırmaya imkan veriyor. Sistem güncellendikçe kullanıcının sık kullandığı rotaları ve sürüş alışkanlıklarını öğrenebilecek, o anki yolculukla ilgili bilgilere öncelik verebilecek.

 

Örneğin kullanıcı sık sık eşine telefon açıyorsa, sürekli belli bir benzin istasyonunu kullanıyorsa ve belli bir radyo istasyonunu dinliyorsa sistem bunları öğrenerek varsayılan ayar olarak önerebilecek.

 

Audi başkan yardımcısı Ricky Hudi yeni sistem için 2016 CES fuarında şunları söylemişti: “Audi sanal kokpit sistemimizi Audi sanal konsol sistemine dönüşecek şekilde geliştiriyoruz, yeni teknoloji müşterilerimize yepyeni bir deneyim dünyasının kapılarını aralayacak. Gelecekte bütün sistem müşterinin alışkanlıkları ve tercihlerini tanıyabilecek ve destekleyebilecek”.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo