Fiat’ta Emisyon Hilesi Şüphesi

Ototeknikveri     02 Eylül 2016 04:22

Almanya Ulaştırma Bakanlığı, emisyon testlerinde hile için kullanıldığından şüphelenilen cihaz bulgusu nedeniyle Avrupa Komisyonu’nun Fiat 500X, Fiat Doblo ve Jeep Renegade modellerini incelemesini istedi.

Fiat’ta Emisyon Hilesi Şüphesi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters’in haberine göre, bakanlık Almanya Motorlu Taşıtlar Kurumu’nun (KBA) verilerine dayanarak Fiat 500X, Fiat Doblo ve Jeep Renegade modellerinde emisyon testi hilesi yapıldığından şüpheleniyor. KBA’nın testleri sırasında bazı Fiat otomobillerde kirlilik azaltma sistemlerinin sadece 22 dakika çalışıp sonrasında kapandığı tespit edildi. Laboratuarlardaki emisyon testleri yaklaşık 20 dakika sürüyor. Bu da emisyon azaltma sisteminin test bitince kapandığı, yani hile yapıldığı anlamına gelebiliyor. KBA’nın bulguları Fiat ve kardeş firması Chrysler’in taşıtlarını illegal egzoz manipülasyon cihazları ile donattıkları iddiası ile İtalyan yetkililere aktarıldı. Fiat’ın cihazları testlerde gerçek sürüş koşullarından daha iyi sonuç vermesi amacıyla Volkswagen’in de hile için kullandığı -ve büyük bir skandala yol açan- yazılım temelli cihazlar ile benzer şekilde çalışıyor.

 

Avrupa Komisyonu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada “Önce iki üye ülke arasında diyalog kurulmalı, Komisyon bilgilendirilmeli, böylece Komisyon’a eğer iki ülke arasında bir anlaşmaya varılamazsa çözüm üretme imkanı tanınmalı” denildi.

 

Reuters’e göre, motorlu taşıtların da sorumluluğuna sahip İtalya Altyapı Bakanlığı yetkilileri Almanya yetkililerinden kendilerine hiç bir iletişim talebi gelmediğini açıkladı. Ayrıca İtalya’da yapılan testlerde Fiat 500’ün yasal gerekliliklere uygun olduğunun tespit edildiği belirtildi.

 

Son testler ise Avrupa çapında Volkswagen’in dieselgate skandalından sonra otomobillerin yetkililer tarafından tekrar test edilmesini talep eden bir hareketin parçası olarak gerçekleştirildi. Fiat test sonuçları ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo