2018 Renault Megane RS Test Ediliyor

Ototeknikveri     05 Eylül 2016 04:42

Yeni nesil Renault Megane RS, altı kademe manuelin yanı sıra opsiyonel çift debriyajlı otomatik vites seçeneğiyle gelecek. Nürburgring yarışlarında rekor denemesi de planlar arasında.

2018 Renault Megane RS Test Ediliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2018 Renault Megane RS 300 hp’den fazla güç çıkışına sahip olacak ayrıca manuel ve otomatik vites seçenekleri sunacak. Megane GT kaportası içinde test edilirken görüntülenen yeni nesil modelde dört çekişli sürüş sistemi bulunacak, model en son çıkan standart Megane ile aynı platformu paylaşacak. Bu özelliklerle Megane RS Nürburgring’de dört çekişli etapta şampiyonluğu Volkswagen Golf GTI Clubsport S’in elinden alabilir. Dördüncü nesil Megane performans versiyonunun kaputunun altında turboşarjlı 2.0 litre motor bulunacak. Motor 300 hp’den fazla çıkış gücüne sahip olacak, bu da önceki modelin en güçlü motor seçeneğinden en az 29 hp daha fazla. Motor önden çekişli sürüş sistemi ve altı kademe manuel vitesle çalışıyor, ilk kez altı kademe EDC çidt debriyajlı otomatik vites de sunuluyor. Avrupa piyasaları manueli tercih ederken, Asya’da EDC’ler için daha fazla talep var.

 

Yeni Megane’da kullanılan platform nedeniyle model eskisinden 25 mm daha alçak ve 28 mm daha uzun. Daha geniş tekerlek izi nedeniyle Megane RS’nin mekanik tutuşunun da daha fazla olması bekleniyor. Dört çekişli sürüş sistemi sunulması da otomobilin dönüş çapını geliştiriyor, ayrıca daha kıvrak ve atik yapıyor.

 

Şu anki Megane RS’nin en üst versiyonu 275 Cup S 5.8 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor. Yeni Megane’da bu sürenin biraz daha düşmesi, Honda Civic Type R (5.7 saniye) modelinden daha hızlı, dört çekişli Audi S3 (5.2 saniye) modeline ise yakın olması bekleniyor.

Otomobilin spor tasarımının yeni Clio RS’in detaylarından ilham alması bekleniyor. Test otomobili modifiye edilmiş bir Megane GT kaportası içinde, gerçek kimliğini ise tekerlek bombelerindeki eklentiler ve ortada konumlandırılmış iki borulu egzoz sistemi ele veriyor.

 

Renault, yeni performans versiyonu Megane ile ilgili ağzını sıkı tutuyordu ancak firma sonunda en azından fiyat bilgisi verdi ve piyasadaki modelin fiyatının biraz üzerine çıkılarak yeni modelin 28 bin Euro civarından başlayan fiyatlarla satılabileceğini açıkladı.

 

Bunun 36 bin Euro'ya satılan Honda Civic Type R modelinden daha düşük fiyatlı olacağı kesin. Böylece fiyat bakımından Megane RS, 26 bin 750 Euro'dan satılan Ford Focus ST ile Honda Civic Type R arasında bir noktada konumlanacak.

Son Güncelleme : 05 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo