Opel Astra Markanın SUV Atağına Öncülük Edecek

Ototeknikveri     05 Eylül 2016 06:47

Yeni beş ve yedi koltuklu Opel Astra crossover, markanın popüler SUV segmentindeki atağına liderlik edecek.

Opel Astra Markanın SUV Atağına Öncülük Edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel 2020 yılı itibariyle beş güçlü SUV modele sahip olacak. Bunlar arasında Nissan Qashqai ile rekabet edecek Astra ile aynı boyutta yeni crossover da bulunacak. Alman marka ve onun İngiliz kardeşi Vauxhall şu an sadece Mokka X’ten oluşan SUV serilerini genişletmek istiyorlar. SUV segmentinde yaşanan talep patlaması Meriva ve Zafira gibi geleneksel MPV taşıtlara ilgiyi azalttı. Firmanın SUV atağında gelecek ilk model Corsa boyutunda olacak ve Nissan Juke ile rekabette Mokka’ya katılacak. Modelin bu yıl bitmeden tanıtılması bekleniyor. Yeni model Opel'in ürün yelpazesinde az satan Meriva MPV’nin yerini alacak. Yeni otomobil İspanya’da üretilecek ve General Motors Avrupa – PSA Peugeot-Citroen ilişkisi nedeniyle, şu anki Peugeot 2008 ve Citroen C4 Cactus ile aynı platformu (PF1) kullanacak.

 

Mokka X’in devam edeceğini göz önüne alırsak, yeni gelecek modelin MPV boyutlarına yaklaşan ve SUV’lerin yüksek oturma pozisyonuna sahip bir crossover model olacağını söyleyebiliriz.

 

Yeni nesil 2008 ve Cactus modelleri (ayrıca yeni küçük DS SUV) Çinli ortak DongFeng ile birlikte geliştirilen yeni CMP (ortak modüler platform) mimarisinden faydalanacaklar. Ne var ki, GM’nin küçük SUV serisini mümkün olan en hızlı şekilde genişletme kararı, en azından ilk nesilde, PF1 şasi teknolojisi ile devam edileceğini düşündürüyor.

 

PSA ile anlaşmanın daha da büyük parçası ise Zafira MPV’nin yerini alacak ve Qashqai, Nissan X-Trail, Skoda Kodiaq gibi modellerle rekabet edecek Astra boyutundaki yeni modelde kullanılacak bileşenler olacak. Bu yeni beş ve yedi koltuklu crossover yine bir MPV ve SUV karması olacak. Otomobilin uzunluğu 4.5 metre civarı olacak ve PSA’nın 3008 ve 5008 modellerinde de bulunacak EMP2 platformunu kullanacak. Modelin PSA’nın Fransa’daki Sochaux fabrikasında Peugeot otomobillerle birlikte üretilmesi bekleniyor.

Yeni aile tipi crossover gelecek sonbaharda Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Satışlar ise 2018’de başlayacak. Modelde PSA ve GM motorlarının karışık şekilde kullanılması, küçük turboşarjlı benzinli motorlara giriş seviyesi versiyonlarda, 2.0 litre dizel motora ise üst versiyonlarda yer verilmesi bekleniyor. PSA ile ortaklığın sonucu olarak, EMP2’nin elektrikli teknolojisi de kullanılabilir, bu da plug-in hibrit sisteme imkan verir. Sistemde ön tekerlekleri süren benzinli motor ve arka aksta elektrikli motor kullanılabilir.

 

Juke ile rekabet eden Mokka X’e destek olarak, Qashqai ile rekabet edecek model ise Adam X ve bunun yanı sıra 2014’te General Motors CEO’su Mary Barra tarafından onaylanan yeni amiral gemisi SUV olacak. Barra bu modelin 2020 yılında Opel’in merkezi Russelsheim’de üretilmeye başlanacağını duyurmuştu.

 

Söz konusu modelin büyük bir SUV olacağı anlaşılıyor. Dolayısıyla Opel, Land Rover Discovery Sport ile rekabet şansı kazanacak. “Uygun fiyatlara lüks deneyim” sloganı ile bilinen markanın yeni modeli Opel serisinde yeni Insignia’nın üzerinde yer alacak. Modelin platformu da Insignia’nın platformunun genişletilmiş bir versiyonu olabilir. Yeni modelin Cadillac ve Buick SUV’lerle de aynı teknolojiyi paylaşması, General Motors’un Avrupa ve ABD operasyonları arasındaki bağları güçlendirmesi bekleniyor.

 

Buick markası ile General Motors büyük SUV’yi Çin piyasasına da taşıyabilecek. Buick yöneticisi Duncan Aldred, Avrupalı mevkidaşı Karl Thomas Neumann ile ortak bir coupe model geliştirmek üzere görüşüyor. Buick’in Avista konsepti bu yılki Detroit otomobil fuarında büyük ilgi gördü.

 

Adam crossover ise Opel'in SUV atağında son adım olacak. Yeni model Seat Mii X-Perience gibi modellerle rekabet edecek. Modelde elektrikli sistem de kullanılabilir.

 

GM’nin Avrupa’daki yatırımı ve 2020’den önce çıkacak 17 yeni motorla bu SUV serisi piyasadaki en verimli modellere sahip olabilir.

 

Henüz netleşmeyen şey ise bu yeni modellerin isimleri. Zafira ve Corsa X isimlerinin ortadan kalkması bekleniyor. Vauxhall ve Opel markalarının tarihine dönülerek Kadett, Tigra ve Manta gibi eski model isimlerinin canlandırılacağına ilişkin söylentiler var.

 

Opel Mokka X

Satışta

Rakipleri: Nissan Juke, Citroen C4 Cactus ve Renault Captur

Son yenilenme ile markanın en küçük crossover modeli tekrar canlandı. Kabinde Vauxhall Onstar ve IntelliLink gibi teknolojiler bulunuyor.

 

Opel Corsa SUV

Çıkış tarihi: 2017 başında

Rakipleri: Nissan Juke, Citroen C4 Cactus ve Renault Captur

 

Opel Astra SUV

Çıkış tarihi: 2018

Rakipleri: Nissan Qashqai, SEAT Ateca ve Renault Kadjar

Yeni crossover Astra ile benzer boyutta ancak rekabette elini güçlendirmek için Peugeot 3008 ve 5008 ile aynı platformu kullanacak.

 

Opel Adam SUV

Çıkış tarihi: 2019

Rakipleri: SEAT Mii X-Perience, Fiat Panda Cross ve Suzuki Jimny

En küçük SUV yeni nesil Adam üzerine geliştirilecek.

 

Opel Büyük SUV

Çıkış tarihi: 2020

Rakipleri: Land Rover Discovery Sport, Hyundai Santa Fe ve Kia Sorento

Şık yedi koltuklu model yeni Insignia’nın platformunu kullanacak ve markayı yeni bir alana taşıyacak.

 

Bu modeller ile ilgili tahmini resimlere aşağıdaki galeriden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo