2017 Land Rover Discovery için İpucu Görseli

Ototeknikveri     06 Eylül 2016 02:16

Land Rover, 2017 Land Rover Discovery modeli için yeni bir ipucu fotoğrafı yayınladı. Fotoğrafta stilde Range Rover’dan yoğun şekilde etkilenildiği görülüyor.

2017 Land Rover Discovery için İpucu Görseli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modelin resmi tanıtımı bu ay içinde yapılacak. İpucu fotoğrafında otomobilin ön kısmı tamamıyla görülebiliyor. Yerden oldukça yüksek otomobilin etkileyici ön panjuru ve Range Rover benzeri stili dikkat çekiyor. Modelin önceki nesillerinde kullanılan kutu gibi tasarımın terk edildiği ve 2014’de tanıtılan Discovery Vision konseptinden faydalanıldığı görülüyor. Discovery’nin test esnasında çekilen casus fotoğraflarında, plakanın otomobilin arka kısmında ortalanmayıp tek tarafa yaslanmış olmasından, otomobilin imzası haline gelen asimetrik bagaj kapağının kullanılmaya devam edileceği anlaşılıyor. Gelecek yıl satışa çıkacak beşinci nesil Discovery firmanın 2.0 litre Ingenium dizel motorunu kullanacak, Land Rover’ın modüler motor teknolojisinden faydalanan benzinli ve dizel 3.0 litre V6 motorlara da yer verilmesi bekleniyor.

 

7 koltuklu model Range Rover’ın alüminyum monokok karoserini kullanacak, böylece 2622 kg ağırlığındaki bir önceki nesilden çok daha hafif olacak. Ayrıca modelin ileri teknolojilerle donatılması bekleniyor. Land Rover yeni Discovery modelini şu anki modelden daha lüks tutacak. Tasarım şefi Gerry McGovern yeni tasarımın Discovery’nin off-road yeteneklerinden ödün vereceği anlamına da gelmediğini belirtiyor ve otomobilin performanstan ödün vermeden evrensel bir çekicilik kazandığını söylüyor.

 

Discovery ailesi Discovery ve Discovery Sport ile sona ermiyor ancak Discovery alt markasının en büyüğü Discovery modeli olacak. Bu durum yakında coupe versiyonu da eklenecek Range Rover serisi için Sport ve Evoque versiyonlarının çıkmasına benziyor. Yeni Discovery, Solihull’da büyük Range Rover versiyonlarıyla birlikte üretilecek.

Discovery ailesinin üçüncü üyesi ise küçük SUV’lere olan ilginin artarak devam etmesi nedeniyle Discovery Sport’dan daha küçük olacak. McGovern daha büyük bir model çıkartma olasılığı bulunmadığını söylüyor.

 

Discovery’nin anavatanı İngiltere'deki şu anki başlangıç fiyatı 47 bin 495 sterlin. Bu fiyat artacak ve Range Rover Sport’un 62 bin 345 sterlinlik başlangıç fiyatına yaklaşacak gibi görünüyor.

 

Discovery, Land Rover’ın serisinde SVX versiyona sahip olacak ilk otomobil. SVX, Jaguar Land Rover’ın özel taşıt operasyonları departmanlarından birisi. Diğer iki alt marka ise yüksek performanslı SVR ve lüks SVAutobiography.

 

İpucu fotoğrafı ile birlikte yayınlanan açıklamada tasarım şefi Gerry McGovern şunları söyledi: “Yeni Discovery büyük SUV’yi yeniden tanımlıyor. Land Rover’ın tasarım ve mühendislik ekipleri Discovery DNA’sını yeniden yarattı, çok çekici, kullanım esnekliğine sahip ve yetenekli bir lüks SUV meydana getirdi”.

Son Güncelleme : 07 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo