2017 Mazda 6 için G-Vectoring Control Teknolojisi

Ototeknikveri     06 Eylül 2016 04:06

GVC teknolojisi uzun yolculuklarda ön tekerleklerdeki torku modüle ederek sürücünün stres ve yorgunluğunu azaltmayı hedefliyor. Yeni teknoloji bu sonbaharda çıkacak.

2017 Mazda 6 için G-Vectoring Control Teknolojisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skyactiv Vehicle Dynamics inovasyon serisinin bir parçası olan GVC tüm Mazda 6 sedan ve Tourer station modellerinde standart olarak gelecek, modeller güncellendikçe ya da yenilendikçe diğer Mazda modellerinde de yer alacak. G-Vectoring Control ön tekerleklere aktarılan torku ve dolayısıyla ağırlığı arttırarak sürücünün virajlarda ya da düz yollarda daha az direksiyon komutu ile yorulmadan otomobili idare edebilmesini sağlıyor. Direksiyon hareketlerinin, baş ve vücuttaki baskının azalması sayesinde araba kullanmanın sürücüde bıraktığı uzun vadeli etkiler de azalıyor. G-Vectoring Control teknolojisini deneyen basın mensupları da özellikle daha konforlu bir sürüş yaşadıklarını belirtiyorlar.

 

Mazda 6 serisindeki diğer değişiklikler arasında 2.2 litre dizel motordaki revizyonlar da var. Kısa süreli kontrol daha pozitif bir gaz kesme komutu veriyor doğal rezonans yumuşatma teknolojisi ile kalkışta ve hızlanışlarda dizel vuruntusu azalıyor. Rezonans yumuşatma teknolojisi piston pimi içindeki bir dinamik sönümlendiriciyi kullanarak pistondaki ve piston kolundaki rezonansı bastırarak çalışıyor.

Otomobilin genelindeki ses yalıtımı kapı yalıtımları ve panel boşlukları geliştirilerek daha iyi hale getirilmiş, daha iyi ses engelleyici malzemeler ve ön kısımdaki yeni pencerelerde yeni laminasyon kullanılmış.

 

Yeni makine grisi metalik renk şeması ile renk seçenekleri sekize çıkıyor. Mazda 6’nın içindeki lüks detaylardan birisi de yeni deri direksiyon. En üst donanım seviyesi Sport Nav modellerinde direksiyon için ısıtma da sunuluyor. Bu donanım seviyesinde ön cama yansıtılan sürücü ekranı ve trafik işaretleri tanıma teknolojisi de bulunuyor. Sürücü ekranı, elektrikli ayarlı sürücü koltuğunun hareketine göre kendi açısını değiştirebiliyor.

 

SE-L Nav modelleri şimdi otomatik katlanan yan aynalara ve düşük hızlardaki kazaları önleyen şehir içi fren desteği sistemi dahilinde yaya tanıma fonksiyonuna da sahip.

 

Son Güncelleme : 06 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo