Alfa Romeo Stelvio Testte Görüntülendi

Ototeknikveri     06 Eylül 2016 05:19

Giulia modelini yollara çıkaran Alfa Romeo model atağına yeni SUV aracı Stelvio ile devam etmeye hazırlanıyor.

Alfa Romeo Stelvio Testte Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sportif bir karaktere sahip İtalyan SUV Alfa Romeo’dan yeni casus fotoğraflar geldi. Otomobilin geliştirme aşamasının tamamlanmak üzere olduğunun görüldüğü fotoğraflarda kaporta şeklini anlayabiliyoruz. Ağır kamuflaj altındaki otomobilin coupe stili arka çatı çizgisini ilk kez görüyoruz. Genel şekil Stelvio’nun ikizi olacağı söylenen Maserati Levante’den pek farklı değil. Son gelen fotoğraflarda Stelvio’nun kendi kaportasını da ilk kez görüyoruz. Daha önceki çekimlerde test aracı modifiye edilmiş bir Fiat 500L kaportası içindeydi.

 

Motorlar ve şanzıman

Alfa SUV yeni çıkacak Fiat ve Jeep orta boy SUV’ler ile bazı parçaları paylaşacak ve aynı temel yapıyı kullanacak. Motorlar ve şanzımanlar ise farklı olacak. Üç markası ile FCA grubu SUV segmentinin büyük kısmını kaplayabilecek. Jeep modelleri güçlü off-road otomobiller olacak, Fiat off-road yetenekleri ile günlük pratik kullanımı birleştirecek, Alfa Romeo ise en yüksek performansı sunacak.

 

Crossover modelin motorlarını Giulia sedan ile paylaşacağı düşünülüyor. Bu da 2.2 litre dizel ve 2.0 litre benzinli motorların farklı çıkış güçleri ile sunulacağı anlamına geliyor. İkili turboşarjlı 3.0 litre V6 motor da 503 hp çıkış gücüyle performans odaklı bir versiyonda yer alabilir. Bu versiyon doğrudan Porsche’nin performans SUV’leri serisine yöneltilebilir.

İç kabinde, modelin Alfa Giulia ile benzer bir konsola sahip olması bekleniyor. Bu da şaşırtıcı değil çünkü Stelvio diğer FCA otomobilleri ile aynı modüler platformu paylaşıyor.

 

FCA’nın bu modüler platformundan daha sonraları büyük, BMW 5 Serisi ile rekabet edecek bir model de çıkacak. Bunu da birisi Stelvio’dan daha büyük, diğeri daha küçük iki model takip edecek. En son iki “özel” model daha geldiğinde Alfa Romeo’nun ürün planı tamamlanacak.

 

Çıkış tarihi

Alfa Romeo henüz Stelvio için bir çıkış tarihi onaylamadı ancak modelin 2017 başında tanıtılması, Avrupa satışlarının sonbahar ya da kış aylarında başlaması bekleniyor. Modelin giriş seviyesi versiyonları BMW X3 ile, üst versiyonlar ise Porsche Macan ile rekabet edecek. Modelin giriş seviyesi satış fiyatının 40 bin sterline yakın olması bekleniyor.

 

Alfa Romeo CEO’su Harald Wester daha önce crossover piyasasına girmenin öneminden söz etmiş ve “Crossover trendini inkar etmek bir firma için ölüme davetiye çıkartmak gibi olabilir” demişti.

 

Yeni SUV, ileri tarihe ertelenen Alfa Romeo modellerinden birisi. FCA daha önce orijinal planın 2018 yılında yedi yeni Alfa modeli çıkartacağını söylemişti ancak firma şimdi ürün serisinin 2020 yılında tamamlanacağını belirtiyor.

Son Güncelleme : 07 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo