BMW’den Çin’e Özel Plug-in Hibrit X1

Ototeknikveri     06 Eylül 2016 05:31

BMW X1 xDrive25Le iPerformance plug-in hibrit sisteme sahip olacak ve sadece Çin’de piyasaya sürülecek.

BMW’den Çin’e Özel Plug-in Hibrit X1
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW uzun aks aralıklı crossover modelini temel alarak Çin’e özel bir plug-in hibrit X1 çıkartacağını duyurdu. X1 xDrive25Le iPerformance adı ile Chengdu Otomobil Fuarı'nda tanıtılan model kendi sınıfında hibrit sistemli tek crossover. Hibrit sistemin diğer piyasalarda ne zaman çıkacağıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok. X1 xDrive25Le iPerformance 134 hp 1.5-litre üç silindirli turbo motor ve arka aksa monte 94 hp elektrikli motordan oluşan hibrit sistemden güç alıyor. Sistemin toplam tork çıkışı 385 Nm. X1, 7.4 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor. Modelin yakıt tüketimi ise 100 km’de 1.8 litre.

 

Tam elektrikli modda, saatte 120 km’ye kadar hızlarda X1 hibrit 60 km gidebiliyor. 220V şarj ile lityum iyon batarya dört saatten kısa sürede tam olarak dolabiliyor. Yakıt verimliliğini arttırmak için araç içi elektrik sistemleri lityum iyon bataryadan güç alıyor.

 

Batarya zeminin altına, şasinin orta kısmına yerleştirilmiş ve iç kabin alanını az da olsa etkiliyor. Bagaj kapasitesi 505 litreden 445 litreye düşüyor.

 

Görsel olarak hibrit X1 xDrive25Le iPerformance standart modelden ilave depo kapağı ve A sütununda “i” logosu ile ayrılıyor. Çin’e özel uzun aks aralıklı X1 modelinden geliştirilen yeni hibrit model Avrupa’da satılan standart aks aralıkı SUV’den 79 mm daha uzun.

Son Güncelleme : 07 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo