Güçlü Volvo V90 Cross Country için Yeni İpucu Videosu

Ototeknikveri     09 Eylül 2016 11:10

Yeni Volvo V90 Cross Country off-road station otomobilin tanıtımına sayılı günler kaldı.

Güçlü Volvo V90 Cross Country için Yeni İpucu Videosu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo V90 serisi klasik station anlayışının ötesine geçiyor, Volvo daha güçlü bir Cross Country versiyonunun yolda olduğunu yeni ipucu videosu ile duyurdu. Videoda Volvo’nun Cross Country modellerinin tarihinden bahsediliyor ve yeni V90 Cross Country station modelinin ipuçları veriliyor. Yeni yüksek binişli station Eylül ayı ortasında tanıtılacak, bu versiyon 90 Serisi otomobilleri tamamlayacak. Volvo CEO’su Håkan Samuelsson konuyla ilgili açıklamasında “Cross Country pek çok insanın gözünde Volvo otomobillerin simgesi haline geldi. Daha en baştan kazanan bir konsept olan otomobil, İsveç’te yaşanan zorlu iklim ve yol koşulları için mükemmel” dedi.

 

İpucu videosu off-road station otomobilin Haziran ayında İspanya’da testte görüntülenmesinin üzerinden çok geçmeden geldi. Görüntülenen otomobil ağır kamuflaj altında olsa da net bir şekilde Volvo olduğunu belli ediyordu, yüksekliği ise off-road yeneteğine dikkat çekiyordu. Dört çekişli sürüş sistemi Cross Country modellerinde standart olacak.

Sağlam görünüşlü gövde kaplaması, ön ve arka koruma plakaları üretim versiyonunda da yer alacak ancak ağır kamuflaj değişikliklerin bir çoğunu gizliyor. Tavan raylarının öncekinden daha geniş olduğunu anlayabiliyoruz. Otomobilde zorlu zeminlere uyumlu yeni lastikler de kullanılabilir.

 

Volvo XC90’ın dört çekişli güç aktarım mekanizmaları bu modelde de devam edecek, zira her iki otomobil de aynı platformu kullanıyor. Daha güçlü dizel motorlar ve T8 hibrit te V90 Cross Country’e gelebilir.

XC90 modelinde, T8 dört silindirli benzinli motor ve elektrikli motor birlikte kullanılarak toplam 400 hp güç çıkışı elde ediliyor, bu sayede otomobil sıfırdan saatte 100 km hıza 5.3 saniyede çıkabiliyor. Yakıt tüketimi ise 100 km’de 2.1 litre. Daha ufak Cross Country’de bu değerler daha da gelişebilir.

 

İç kabinde de yeni bir görünüm dahilinde yeni koltuklar ve materyaller yer alabilir.

Son Güncelleme : 09 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo