2017 Porsche Panamera 4 E-Hybrid Tanıtıldı

Ototeknikveri     09 Eylül 2016 02:49

Yeni Panamera’nın teknik olarak en gelişmiş versiyonu Paris Otomobil Fuarı'ndan önce tanıtıldı. Otomobil 50 km elektrikli sürüş mesafesine sahip, yakıt tüketimi ise 100 km’de 2.5 litre.

2017 Porsche Panamera 4 E-Hybrid Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dördüncü ve teknik olarak en gelişmiş Panamera modeli 4 E-Hybrid gün ışığına çıktı. İkinci nesil model, Panamera 4S, 4S Diesel ve Turbo versiyonlarının iki ay önceki tanıtımlarını takip etti. Yeni Panamera serisine eklenmesi düşünülen iki benzinli-elektrikli hibrit modelden birisi olan 456 hp çıkış gücünde, dört çekişli Panamera 4 E-Hybrid bu ay sonunda Paris Otomobil Fuarı'nda olacak. Modelin satışları gelecek yıl Nisan ayında başlayacak. İngiltere'de 79 bin 915 sterlinden başlayan fiyatlarla satılan model önceki 4 S E-Hybrid modelinin yerini alıyor, 50 km elektrikli sürüş mesafesine sahip, 100 km’de 2.5 litre yakıt tüketiyor ve 4.6 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor. Otomobilin maksimum hızı ise saatte 278 km.

 

Panamera 4 E-Hybrid modelinin kalbinde yeni geliştirilen benzinli – elektrikli güç aktarım mekanizması bulunuyor. Aynı hibrit sistem gelecek yıl Cayenne E-Hybrid için de kullanılacak. Sistemde Porsche’nin yeni ikili turboşarjlı 2.9 litre V6 benzinli motoru 325 hp çıkış gücüyle yer alıyor. Benzinli motor şanzımanın önüne monte edilmiş 134 hp elektrikli motorla birlikte çalışıyor. İki motorun toplam çıkış gücü 456 hp. Bu değerler ile Panamera 4 E-Hybrid ilk nesil Panamera S E-Hybrid ile kıyasla 46 hp daha fazla çıkış gücüne sahip. Porsche’nin ikili turboşarjlı 2.9 litre V6 motorunu kullanan ancak elektrikli motor yardımı almayan Panamera 4S ile kıyaslandığında ise çıkış gücü 22 hp daha fazla.

Porsche elektrikli motorun programlamasını performans odaklı olacak şekilde geliştirmiş. Elektrikli motor gaza basıldığı andan itibaren benzinli motorla birlikte çalışmaya başlıyor. Daha önce elektrikli motorun benzinli motorla birlikte çalıştırılabilmesi için gazın %80 olması gerekiyordu.

 

Porsche’ye göre, yeni programlama 918 Spyder için geliştirilen programlamaya dayanıyor. Sürücü istediği zaman elektrikli motordan ilave güç alabiliyor.

 

Bu sayede sıfırdan saatte 100 km’ye çıkış 0.9 saniye daha çabuk gerçekleşiyor, maksimum hız ise 8 km daha artıyor. Buna rağmen yeni modelin ortalama CO2 emisyonu kilometrede sadece 56 gram.

 

Diğer ikinci nesil Panamera modellerinde olduğu gibi bunda da yeni sekiz kademe çift debriyajlı otomatik vites ve çok diskli debriyajlı dört çekişli sürüş sistemi bulunuyor. Daha önceki Panamera S E-Hybrid sekiz kademe tork konvertörlü otomatik vites kullanıyordu.

Modelde toplamda altı farklı sürüş modu var. Sport Chrono paketine sahip modellerde Sport ve Sport Plus modları bulunuyor, diğer modlar arasında ise spesifik E-Hybrid modları, E-power, Hybrid Auto, E-Hold ve E-Charge bulunuyor.

 

Selefinde olduğu gibi Porsche’nin yeni hibrit modeli de E-power modunda başlayacak şekilde programlanmış. Tam dolu bir batarya ile otomobil saatte 140 km’ye kadar olan hızlarda 50 kilometre boyunca sadece elektrik gücüyle gidebiliyor.

 

Panamera E-Hybrid elektrikli motoru gücünü likit soğutmalı lityum iyon bataryadan alıyor. 14.1 kWh enerji sağlamasına (eskisinden 4.7 kWh daha fazla) karşın bataryanın ağırlığı Panamera S E-Hybrid modelindekinden daha fazla değil.

 

Porsche bataryanın standart 3.6 kW şarj ile 5.8 saatte doalbilidğini, opsiyonel 7.2 kW şarj ile bu sürenin 3.6 saate indiğini belirtiyor. Şarj Porsche Communication Management multimedya sistemi ile ya da Porsche Car Connect uygulaması ile uzaktan başlatılabiliyor. İlave klima da artık şarj esnasında kabini serinletebiliyor.

 

Şarjmetre uygulaması ile sürücü 12.3 inç ekran üzerinden detaylı şekilde kalan şarjı ve güçle ilgili diğer bilgileri öğrenebiliyor. Hızlandırma asistanı elektrikli motorun ekstra performans için nasıl kullanılabileceği konusunda tavsiye verirken, hibrit asistanı ise elektrikli sürüşün nasıl maksimum tasarrufla kullanılabileceği hakkında bilgi veriyor.

 

Panamera 4 E-Hybrid standart havalı süspansiyona sahip. Yeni geliştirilen tasarımda üç odacıklı yerleşim, elektronik amortisör kontrolü ve dinamik şasi kontrolü kullanılıyor, tork yönlendirme ve aktif sarsıntı stabilizasyonu destekleniyor.

Son Güncelleme : 10 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo