Yeni 2017 Ford Fiesta Belçika’da Görüntülendi

Ototeknikveri     09 Eylül 2016 06:04

Yeni nesil Fiesta bugünkünden daha büyük olacak ve gelecek yıl piyasaya çıkacak.

Yeni 2017 Ford Fiesta Belçika’da Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Ford Fiesta Belçika’da test esnasında görüntülendi. İki hafta öncesinde Fiesta Alp dağlarında bir başka testte de kameralara yakalanmıştı. Son fotoğraflarla birlikte model kendi kaportası içinde ikinci kez görülüyor. Daha önceki test otomobillerinde şu an piyasada olan modelin kaportasının uyarlanmış bir versiyonu kullanılıyordu. 2017 Fiesta bugünkünden oldukça farklı bir tasarıma sahip olacak. Fotoğraflardaki test otomobilinin arka kısmı kamuflajlı olsa da geniş tekerlek izi net şekilde görülüyor. Şu an piyasada olan Fiesta 3969 mm uzunluğunda, 1709 mm genişliğinde ve 1468 mm yüksekliğinde. Yeni modelde bu boyutların tamamının büyümesi bekleniyor. Ford’un yeni Fiesta için makyajlanan Focus modelinden stil ilhamı alacağı düşünülüyor. Benzerlikler kamuflajlı fotoğraflarda dahi fark edilebiliyor. Otomobil daha köşeli bir buruna ve daha dar farlara sahip. Arkada, şu an piyasada olan modelin dikey aydınlatma ünitelerinin yerini yatay olanlar almış.

 

Ford otomobilin teknik özellikleri ile ilgili bilgi vermiyor ancak küçük kapasiteli turboşarjlı üç ve dört silindirli motorlar kullanılması bekleniyor. En üst donanım seviyesi Fiesta ST çıkış gücü yükseltilmiş, emisyonu düşürülmüş 1.6 litre motor kullanmaya devam edebilir. Ford, beş kapılı Ka+ modeli çıktıktan sonra Fiesta serisinden giriş modellerini çıkarttı. Bu trend yeni nesilde de devam edecek, otomobil daha lüks bir kabin ve daha olgun görünümüyle üst piyasaya yönelecek.

 

Yeni Fiesta'nın nasıl görünebişleceğine dair özel görüntü;

 

2017 Ford Fiesta çıkış tarihi ve rakipleri

Şu anki altıncı nesil Fiesta 2008’de piyasaya çıkmış, 2013’te makyajlanmıştı. Yeni versiyonun 2016 yılı sonu ya da 2017 başında gelmesi bekleniyor.

 

Yeni Fiesta, Volkswagen Polo, yeni Opel Corsa gibi rakiplerle karşılaşacak.

 

Detroit Otomobil Fuarı'nda konuşan Ford satış ve pazarlama yöneticisi Stephen Odell “piyasada çok tutulan bir modeli güncel tutmak istediklerini” belirterek bu kadar başarılı bir modeli yenilemekten korkmadıklarını, tasarım ve mühendislik ekiplerine güvendiğini söylemişti.

 

Odell “Şu an piyasada olan modeli ilk çıkarttığımızda bir önceki nesilden çok farklı görünmesi nedeniyle şaşırmış ve buna Fiesta diyebilir miyiz diye kendimizi bile sorgulamıştık. Ne var ki, ismi yaratan otomobildir, isim otomobili yaratmaz. Fiesta hala olağanüstü iyi görünen bir otomobil. Bunu söylemek için para alıyorum gerçi ama satış rakamları da beni doğruluyor” diye konuşmuştu.

 

Yeni Ford Performance alt markasının büyüyen etkisine karşın, firma yetkilileri Fiesta RS söylentilerini erkenden yalanladı. Ford Performance direktörü Dave Pericak, firmanın ST ve sınırlı üretim ST2000 modellerinin Fiesta’nın en üst donanım seviyeleri olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

 

Benzer şekilde, Odell böyle bir modelin varlığını onaylamaktan ya da reddetmekten sakındı, sadece RS’nin potansiyeli bulunan, gerçekten değerli bir marka olduğunu söylemekle yetindi. Bundan sonra herhangi bir Ford modeline RS versiyon çıkartılması ihtimalinden söz etmedi.

 

“Focus RS, Mustang ve GT gibi otomobiller Ford için önemli” diyen Odell bunların firmanın imajını yükselttiğini vurguladı.

Son Güncelleme : 10 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo