Volvo Yeni V90 Cross Country ile Maceracı Yanını Sergiliyor

Ototeknikveri     16 Eylül 2016 10:46

Volvo merakla beklenen V90 Cross Country modelini paketinden çıkarttı. Model 90 Serisi’ni tamamlıyor.

Volvo Yeni V90 Cross Country ile Maceracı Yanını Sergiliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

20 yıl önce ilk Cross Country modelinin çıkışından beri Volvo sağlam, her yol ve hava koşuluna uygun ürünler kategorisinde çok iyi bir yer edindi ve Cross Country modellerini çeşitlendirdi. Volvo’nun Cross Country modelleri İsveçli otomobil üreticisinin giderek önem kazanan off-road taşıtlar kategorisinde ürün portfolyosunu tamamlamasını sağlıyor. Lüks otomobil alıcıları giderek daha fazla “yoldan çıkmak”, doğa içinde macera yaşamak istiyor. Volvo Otomobil Grubu Başkanı ve CEO’su Håkan Samuelsson yeni model için “V90 Cross Country, V90 modelinin şıklığını ve seçkinliğini alarak tüm yol koşullarına uygun, güvenli, konforlu ve maceraya uygun performans sergileyen bir taşıta dönüştürüyor” dedi.

Gezegenin en sert kışlarını yaşayan ve %77’si göller ve ormanlarla çevrili olan İsveç, V90 Cross Country gibi her yol ve hava koşuluna uyumlu taşıtlar geliştirmek için çok ideal bir yer. Bu zor kazanılmış uzmanlık Volvo’nun mirasının büyük bir parçası ve Cross Country model serisine de yansıtılıyor.

Volvo Ar-Ge yöneticisi ve başkan yardımcısı Dr. Peter Mertens V90 Cross Country modelini şöyle tarif ediyor: “Otomobillerimiz güvenli oluşları, güçleri ve sağlamlıkları ile tanınıyor. Dört çekişli sürüş sistemi, arttırılmış biniş yüksekliği ve her türlü yol ve hava koşulunda optimize edilmiş kontrol için tasarlanmış şasi ile, yeni C90 Cross Country V90 station modeline bir kaşifin maceraperest ruhunu ekliyor”.

Volvo’nun ölçeklendirilebilir ürün mimarisi (Scalable Product Architecture / SPA) ile, V90 Cross Country zorlu testlerden geçirilerek sıradışı koşullara dayanabileceğinden emin olundu.

İsveç’in kuzeyindeki buzla kaplı bölgelerde gizli testlerden geçirilen, -40 derece soğuğa, ardından da ABD’de Arizona’nın çöl sıcaklarına maruz bırakılan V90 Cross Country tepen tırnağa dayanıklılık için tasarlandı.

Kalabalığın arasından sıyrılan bir tasarımla, V90 Cross Country’nin sağlam karakteri gösterişli bir iç kabin ve segmentte yaygın olmayan bir lüks ile birleşiyor. Yeni S90 ve V90 ile birlikte çıkan tüm eğlence ve bağlanabilirlik özellikleri, örneğin Bowers & Wilkins marka üstün kaliteli ses sistemi V90 Cross Country’de de yer buluyor.

 

V90 Cross Country’nin dış cephe tasarımı otomobilin sahip olduğu dinamizmi, gücü ve dayanıklılığı yansıtıyor, sportif ve şık ifadeleri biraraya getiriyor.

Volvo tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Thomas Ingenlath yeni model için şunları söylüyor: “Bir Volvo Cross Country’i tasarlamak stil egzersizi değildir, tamamen yetenekle alakalıdır. Volvo V90 Cross Country güçlü bir dış cephe ile lüks, İskandinav tarzı iç kabini biraraya getiriyor. Volvo Cross Country geleneği yeni bir tarifle devam edecek: güçlü off-road yeteneği, şık, sofistike ve özel bir kabin”.

Yeni V90 Cross Country segmenti konfor ve yeteneğin birleştiği yeni br seviyeye çıkartıyor. Otomobilin üretimi bu sonbaharda Volvo’nun İsveç Torslanda’daki fabrikasında başlayacak.

Son Güncelleme : 16 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo