Hyundai Yeni SUV Modeli ile Nissan Juke'yi Hedefliyor

Ototeknikveri     16 Eylül 2016 05:04

Hyundai’nin yeni küçük SUV’si Hyundai i20 üzerine geliştirilecek ve yeni i30’un motorlarını kullanacak. Model 2017’de piyasaya çıkacak.

Hyundai Yeni SUV Modeli ile Nissan Juke'yi Hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai SUV serisini Nissan Juke modeline karşı bir rakip çıkartarak genişletmeyi düşünüyor. 18 ay içinde piyasada olacak Hyundai’nin küçük SUV’si test esnasında görüntülendi. Koreli üretici Avrupa’daki en güçlü satış performansını Tucson SUV ile yakalamıştı. Şimdi ise yeni bir SUV ile Juke, Renault Captur ve Peugeot 2008 gibi modellere alternatif sunulacak. Yeni otomobil sadece ik yıl önce piyasaya çıkmış i20 modelinin şasini temel alacak. Modelin motorları ise yeni i30’dan alınacak. Turboşarjlı 1.0 üç silindirli ve 1.4 dört silindirli benzinli motorlar ve en az iki farklı çıkış gücü seçeneğiyle 1.6 dizel motor sunulabilir.

 

Casus fotoğraflarda yeni modelin 2014 yılında tanıtılan Intrado konseptinden bazı özellikler aldığı görülüyor. Hyundai bu konseptte tasarım dilini bir küçük SUV’ye nasıl aktarabileceğini göstermişti. Model i20 serisinin makyajlanması kapsamında gelebilir. Yeni i30 ve i10’da kullanılan kıvrımlı altıgen ön panjura da yer verilebilir.

i20 SUV’nin 2017 yılı sona ermeden tanıtılması bekleniyor. Model seride Hyundai’nin şimdiki küçük crossover modeli ix20 mini-MPV ile birlikte yer alabilir. ix20 geçen yıl makyajlanmıştı. Oturma yüksekliği standart olan ancak yüksek bir tavana sahip modellere talebin azaldığı düşünülürse ix20 ömrünü doldurduğunda tamamen piyasadan kaldırılabilir.

 

Yeni küçük SUV’nin ismine henüz tam karar verilmedi ancak Hyundai geçtiğimiz günlerde ix45, ix55, ix15, ix25 ve ix30 isimlerini tescil ettirdi. Bu tescil edilen isimlerden birisi yeni modelde kullanılabilir. Bu isimlerin tescil edilmesi hepsinin yeni bir model olarak çıkacağı anlamına da gelmiyor. Hyundai “ix” ekini önümüzdeki yıllarda yeni crossover modellerde kullanabilir.

Son Güncelleme : 16 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo