Yeni Kia Rio 2017 İlk Çeyrekte Satışta

Ototeknikveri     18 Eylül 2016 06:32

Yeni Kia Rio’nun tanıtımı 29 Eylül’de 2016 Paris Otomobil Fuarı'nda yapılacak. Yeni Rio, 2017 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek.

Yeni Kia Rio 2017 İlk Çeyrekte Satışta
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Rio, Koreli üretici Kia’nın dünya çapında en çok satan modeli. Otomobil 2015 yılında 473 bin adet satıldı ve Kia’nın yıllık satışlarının %16’sını oluşturuyor. Artık dördüncü nesline ulaşan yeni Rio, B segmenti müşterilere çekici bir tasarım, üst düzey pratiklik ve sınıfında ilk kez yer alacak güvenlik teknolojileri, bağlanabilirlik özellikleri, ayrıca daha iyi sürüş ve biniş konforu sunacak. Kia Avrupa operasyon direktörü Michael Kole dördüncü nesil Kia Rio için şunları söyledi: “Rio, Kia için önemli bir otomobil çünkü dünya çapında en çok satan modelimiz. B segmenti yeni otomobil piyasasında rekabetin en zorlu olduğunı segmentlerden ve üçüncü nesil Rio Kia markasının yeni kitlelerle buluşturulmasında çok katkı sağladı. Müşteriler için Kia markasına geçiş niteliğinde bir model olan Rio çekici bir tasarım, düşük işletim maliyeri ve pratikliği ile öne çıkıyor. Bu nedenlerle şu an piyasada olan model dünya çapında satış rekorları kırdı. Yeni model bu başarıyı yeni güvenlik teknolojileri ve daha da keyifli sürüşü ile ileriye taşıyacak”.

Her türden müşterinin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamak üzere yaratılmış yeni Rio Kia serisinde giderek daha da önem kazanan bir role sahip. B segmenti Avrupa piyasasının en büyük segmenti ve Kia yeni Rio’nun bu segmentte ilk satış yılında 100 binin üzerinde müşteriyi kendine çekmesini bekliyor. Bu da Rio’yu Sportage ve cee’d ile birlikte Avrupa’da en çok satan modeller arasına sokacak.

 

Yeni Rio, Kia’nın Kore’deki Sohari fabrikasında üretilecek ve 2017 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek.

 

Dış tasarım: Düz çizgiler, yumuşak yüzeyler

Rio’nun yenilikçi dış cephesi ve iç kabin tasarımı Kia’nın Almanya ve Kaliforniya’daki tasarım merkezlerinde Kore ile yakın işbirliği içerisinde yaratıldı. Yeni Rio’nun görünümü düz çizgiler ve yumuşak yüzeylerle kendini belli ediyor, bu da otomobile selefinden daha olgun ve özgün bir karakter kazandırıyor.

Ön kısımda, Rio Kia’nın “kaplan burnu” ön panjurunun en yeni yorumu ile geliyor. Yeni panjur boydan daha kısa, enden ise daha geniş ve kapak kısmı parlak siyah renkte. Ön panjur yeni tasarlanmış iki fonksiyonlu farlarla ve U şekilli LED gündüz sürüş ışıkları ile entegre edilmiş. Rio’nun ön sis lambası çevreleri öncekine kıyasla daha dışa doğru ve daha yukarıda konumlandırılmış, bu da otomobilin ön kısmına daha geniş ve sağlam bir görünüm veriyor. Öncekinden daha uzun kaput A sütununun temelinden ön panjura ve farlara doğru uzanan parantez şeklinde girintilere sahip.

Profilde, dördüncü nesil Rio’nun daha uzun ve dengeli görünümü kaputun ve ön sarkıntının uzatılmasının yanı sıra aks aralığının da 10 mm daha açılması (2580 mm) ile elde edilmiş. Daha ince ve dik C sütunu ve daha kısa arka sarkıntı da bu görünüme katkı sağlıyor. Yeni otomobil selefinden 15 mm daha uzun (4065 mm) ve 5 mm daha alçak (1450 mm yüksekliğinde). Düz, net tanımlanmış çizgiler otomobilin omuz kısmı ve kapıları boyunca akıyor, otomobilin görünümünü daha da büyük ve özgüvenli hale getiriyor.

Arka kısım daha dik, arka pencereye neredeyse dikey denilebilir, arka sarkıntı ise artık daha kısa. Ön kısımda panjur, farlar ve kapılardan geçen çizgi arkada da devam ediyor, artık daha ince ve oyuntulu görünen arka lambalara ulaşıyor. Arka lambaların ok şeklinde LED aydınlatma imzası dikkat çekiyor. Otomobilin geniş görünümlü ön yüzü gibi arka kısmın tasarımı da güçlü bir duruş sergiliyor.

   

Yeni Rio Avrupa’da satışa çıktığında sekiz farklı dış cephe rengi ve 15 inç – 17 inç arasında değişen üç farklı alüminyum alaşım tekerlek tasarımı ile sunulacak. Rio Avrupa’da beş kapılı bir model olarak satılacak.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo